Tur operatörleri geldi ve Diyarbakır'da oteller canlandı

Mahir SOLMAZ
Mahir SOLMAZ DİYARBAKIR'dan mahir.solmaz@dunya.com

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve kent dinamikleri ortak hareket ederek Diyarbakır üzerindeki olumsuz algının ortadan kaldrılmasına yönelik bir dizi çalışma yaptılar. Onların bu çabaları sonunda meyvesini verdi. Tur operatörleri yönünü Diyarbakır'a çevirdi ve nihayet otellerin doluluk oranı arttı. Yapılan aktivitelerin hemen ardından kente bu şekilde hızlı bir turist dönüşü bizi şaşırttı ve yüzümüzü güldürdü. Otellerdeki umut veren bu gelişmeye işletmeciliğini Hamdullah Kardeşoğlu ve Yaşar Arıtürk'ün yaptığı Plaza Otel'de Genel Müdürü Kadir Varçin'in düzenlediği basınla tanışma toplantısında yeniden tanık oldum.

Genel Müdür Varçin otellerinde ilk turist grubunu geçtiğimiz hafta ağırladıklarını belirterek, "Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel varlıklarıyla görülmeye değer, yerli ve yabancı turistlerin gelip kenti görmesi gerekiyor. Kent ile ilgili fikirleri bizim için çok önemli İlk turist gruplarını geçtiğimiz hafta ağırladık ve bu kent için olumlu bir gelişmedir. Turistlerin gelmesi sadece otellere değil dolaylı olarak kentteki kasaba, manava, tekstilciye ve esnafa da kazanç kapısıdır"dedi.

Diyarbakır Turizm Otelciler Birliği Derneği kuruldu

Büyük tur firmalarının bölgeye gelerek keşif yaptığını, gezdiğini, Diyarbakır’ın güzelliklerini gördüğünü ifade eden Varçin, "Bu sene amacımız Diyarbakır’ı güzel bir şekilde anlatmak ve tanıtmak. Diyarbakır Turizm Otelciler Birliği Derneği’ni de kurduk. Dernek bünyesinde Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa’daki dernekleri birleştirmeyi hedefliyoruz. Amacımız Güneydoğu’yu tanıtarak, turistleri bölgeye getirmek" şeklinde konuştu.

Varçin'in anlattıkları çok güzel gelişmeler ama bunlar yeterli değil, hem turizm yatırımlarının artması
hemde turist gelmesi konusunda çalışmaların el birliği ile devam etmesi gerekiyor. Geçmişte yaşanılanlar nedeni ile birçok otel çok sıkıntılı günler geçirmişti. Bugün gelinen noktada ise Diyarbakır'a turların başlaması ve otellerin doluluk oranın artması yüreğimize su septi. Özellikle yabancı tur operatörlerininde kente davet edilip, misafir edilmesi gerekiyor. Diyarbakır her anlamda önemli bir şehir. Bu öneminin iyi değerlendirilmesine ihtiyaç var. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Ama öncelikli olarak bugüne kadar bir çok başarılı iş ortaya koyan Diyarbakır Turizm Platformu'na daha fazla sorumluluk düşüyor. Eminimki onlarda bu bilinçle zaten hareket ediyorlardır.

Basın kente haksızlık yapıyor

Ayrıca değinmek istediğim bir konu da basının bu kente yaptığı haksızlık.. Bunuda şöyle bir örnekle dile getirmek istiyorum. Geçtiğimiz gün il dışından bir arkadaşım aradı. 'Diyarbakır'da patlama olmuş' diye. 'Yok' dedim, 'ben duymadım'. 'Olur mu internet sitelerinde felan var' dedi. Valilik Whatsapp grubuna baktım. Sur içinde yasağın devam ettiği yerlerde EYP bulunmuş ve kontrollü bir şekilde patlatılmış. Ölü yok, yaralı yok.. Ama internet üzerinden tarama yaptığımda öyle başlıklarla bu patlamaya yer verilmiş ki şaştım kaldım. Sadece bu değil ki... Önemli haber kanallarının kırsalda yaşanan olayları sanki Diyarbakır kent merkezinde yaşanıyormuş gibi veren öyle altyazıları var ki, anlam vermek mümkün değil. Verilebilecek örnekler o kadar çok ki.. Bu kente yaşayan birisi olarak görünce şaşırıyor ve üzülüyorum.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar