Turizmde umut veren yatırım

Ahmet COŞKUNAYDIN
Ahmet COŞKUNAYDIN ahmetcoskunaydin@hotmail.com

Ekonomimiz üzerinde şüphelerin, karamsarlığın ve olumsuz söylentilerin dolaştığı bugünlerde dev bir turizm yatırım kararı yüreklere su serpti. Antalya Belek'te ana hedefi spor turizmine bir alt yapı oluşturmak ve turizmi yıl çevresine yaymak olan beş yıldızlı otel Şahinler Holding tarafından hayata geçirilecek. Söz konusu ve toplam 50 milyon doları bulacak Antalya Belekte ki Club Mega Saray adlı otel 700 odayı içerecek. Ana hedefi spor turizmini yıla yaymak ve dünyanın dört köşesinden, başta tenis olmak üzere, futbolunda içinde bulunduğu çeşitli spor dallarında hem eğitim hem de yarışmaların yer alacağı Club Mega Saray'da, yeni ve genç yeteneklerin de yetişerek, dünya çapında spor alanında adımızı duyurmaları da hedefleniyor.

Bu tür özel donanımlı otellere turistler, tekrar tekrar gelerek, adeta sürekli müşteri konumuna dönüşebiliyorlar.

İnsanımıza bir rahatlama ve geleceğe güvenle bakma duygusu açılayan bu  yatırımla ilgili konuşan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, otelin 21 tenis kortunun, Türkiye Tenis Federasyonu işbirliği ile 43'e çıkartıldığını, gelecekte çok çeşitli spor turnuvalar düzenleneceğini, bizi Wimbledon gibi uluslararası alanlarda temsil edecek yetenekleri bir yandan keşif öte yandan da yetiştireceklerini vurguladı.

Geçtiğimiz yıl yüzde 30 büyüme gösteren turizm sektörümüzün, böyle uzmanlaşmış alanlara yatırım yapmasıyla, hem gelen turist hem de turist gönderecek ülke sayısını artırması bekleniyor.

Bunlar arasında en dikkat çekenler ise Avrupalı ve Rus turistler olacak.

Turizm sezonunun yaklaştığı bu günlerde benzer yatırımlar ile ekonomimizin daha rahat bir nefes alabilmesi ve karamsarlığım yerini umut ve gülümsemeye bırakması bekleniyor.

Antalya Belek, halen bünyesinde barındırdığı, çok sayıda beş yıldızlı otel ile başta Rus turistler olmak üzere, birçok ülke turistinin ilk hedefi olma konumunu sürdürüyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar