Ülker: Küresel teknoloji merkezimiz İstanbul oldu

Kerim ÜLKER
Kerim ÜLKER Perde Arkası kerim.ulker@dunya.com

Yıldız Holding, küreselleşme sürecine teknolojiyi de ekledi. Kazakistan’dan Nijerya’ya geniş bir coğrafyaya yayılan Yıldız Holding’in marka ve tesislerinin bilişim altyapısı İstanbul’da kurulan teknoloji merkezinden yönetilecek. 30 yıllık Yıldız Holding çalışanı olan Nazım Özdemir’in adının verildiği tesisin açılışında konuşan Murat Ülker, “Yeni merkez küresel ağımızın teknolojik merkezi oldu” dedi.

Yaptığı satın almalar ve kurduğu ortaklıklarla son dönemde adından sıkça söz ettiren Yıldız Holding, küreselleşme sürecini teknolojiyle sürdürüyor.

Bilişim altyapısını yeniden yapılandırma kararı alan holding, küresel teknolojik merkezini de İstanbul yapma kararı aldı. Yeni merkez, Yıldız Holding Bilgi İşlemleri Nazım Özdemir Yerleşkesi adıyla çalışmalarını sürdürecek. Daha önce Yıldız Holding bünyesinde olmasına rağmen bilişim altyapısını çeşitli ülke ve coğrafyalardan yürüten markalar da bu merkezde bir araya gelmiş olacak. Godiva’dan DeMets’e, United Biscuist’ten Ülker’e Yıldız Holding çatısındaki her marka teknolojik hizmet ve altyapısını Ümraniye’de kurulan bu merkezden sağlayacak.

Tesisin adını açılışta öğrendi

Tesisin açılışına Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, eski Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’in yanı sıra Türkiye’de faaliyet gösteren bilişim şirket ve derneklerinin üst düzey yöneticileri katıldı. Yıldız Holding’in bilişimdeki yeni genel merkezinin açılışında ise eski bir çalışanına özel bir jest yapıldı. Yıldız Holding bünyesinde çeşitli kademelerde 30 yıldan fazla bir mesaisi bulunan Datateknik’in hem kurucusu hem de eski Genel Müdürü Nazım Özdemir’in adı, yeni merkeze verildi. Türkiye’de çok fazla karşılaşılmayan bu durum, açılışta duygusal anlara da sahne oldu. Çünkü açılışa katılan Nazım Özdemir, yeni tesise adının verildiğini o an öğrendi.

"Bu projeye Godiva’yla başladık"

Açılışın ardından Yıldız Holding’in Başkanı Murat Ülker’le hem bilişim çalışmaları hem de yeni merkez üzerine sohbet ettik.

Çalışanların isimlerini yeni merkez, tesis ve fabrikalara verme çalışmasına Belçika’da başladıklarını anlatan Ülker, “Godiva’da bir tesisle bu projeye başladık. Ar-Ge merkezine ek olarak yapılan bir tesise Godiva’nın kurucusu Piere Draps’ın adını verdik” diyor. Godiva’nın çalışanlarından bu konuda büyük destek ve tebrik mesajı aldıklarını söyleyen Ülker, “Bunu genişletmek için düğmeye bastık ve ilk yeni tesisimize emektar bir çalışma arkadaşımız olan Nazım Özdemir’in adını verdik. Yeni tesislerde de bu çalışmayı sürdürmeyi düşünüyoruz” diye devam ediyor.

Dünyaya yayılmış markaların altyapısı Ümraniye'den yönetilecek

Bu merkezin, Yıldız Holding’in son dönemdeki en önemli operasyonlarından biri olduğunu vurgulayan Ülker, geçmişte holdinge bağlı şirketlerin teknik altyapısının yerel olduğunu ifade ediyor. Ülker, şöyle devam ediyor: “Bu küreselleşmemiz için en önemli adımlardan biriydi. Kazakistan Nijerya’ya her fabrikanın ve şirketin bilişim altyapısı bağımsızdı. Şimdi ise onları tek bir çatı altında topluyoruz. Yıldız Holding ve ona bağlı pladis’te dahil her marka ve firmamızın teknolojisi Ümraniye’deki bu merkezden sağlanacak. Yani teknolojimiz, çatı şirketimiz Yıldız Holding gibi İstanbul’dan yönetilecek.”

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar