Validen mermercilere protokol resti

Ömer Faruk ÇİFTÇİ
Ömer Faruk ÇİFTÇİ BURSA'dan omer.faruk@dunya.com

Tanıtımları sektörün en ağır fuarı diye yapılan Bursa Blok Mermer Fuarı Bursa’da yapılıyor. Mermeri blok olarak mı satalım, yoksa işleyerek katma değerli halde mi tartışmaları devam ede dursun, fuar yabancı alıcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Genel durumun geçen yılla paralel olduğu yönünde. Ciddi iş bağlantıları yapılıyor. Yarın da sona erecek. Konunun ticari yönü böyle.

Gelelim asıl konumuza. Fuarlara gelenek olduğu üzere kentin en yetkili ismi yani Valisi protokol kuralları gereği davet edilir. Mermer fuarında da Bursa Valisi Yakup Canbolat’a davet gider. Vali bey de açılışa katılmak üzere yapılan davete icabet ederek fuar alanına gelir. Ancak fuar girişinde bu organizasyonun ev sahibi konumundaki MADSİAD’ın başkanı Erol Efendioğlu tarafından karşılanmayınca fuar açılışına katılmadan alanı terk eder. Gider ayakta ‘Devletin Valisini hem davet ediyorlar, hem de karşılama zahmetinde bulunmuyorlar. Onlar devleti ne zannediyorlar” diye sitemde bulunur.

Tabi TÜYAP Fuarlar Müdürü İlhan Ersözlü, diğer protokol üyeleri biranda ne yapacağını şaşırır ancak Vali beyin kararlı tutumu karşısında bir şey yapamazlar. Vali Canbolat da aracına bindiği gibi alanı terk eder. Fuarın kurdelesi ise Vali bey olmadan diğer protokol üyelerinin katılımı ile kesilir.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Burkay’ın zaferi... 05 Nisan 2018