Zor bir hafta bitiyor!

Aydın EROĞLU
Aydın EROĞLU Analiz aydineroglu@borsaanalizci.com

Geçen cumadan başlayan döviz atağı nedeniyle yaşanan swap savaşı yüzünden, borsada seçimlerden sonra beklediğim düşüşleri bu hafta yaşamış olduk. Tüm Türk varlıklarında TL yaratma ve ne oluyor Türkiye'de endişesi ile sert satışlar yaşandı. Umarım bunun devamı seçimlerden sonra daha da derin yaşanmaz.

Bu nedenle ben seçimlerden sonra düşeriz diye düşündüğüm 90.000'li seviyeler görüldüğü için, artık son alımlar da yapılabilir diye düşünüyorum. Ama tabii seçimlerden hemen sonra yeni bir kur-swap savaşı daha yaşanacak olursa, o zaman bir şey diyemem.

Şimdi önemli olan şu; seçimlerde iktidar önemli bir kayıp dahi yaşayacak olsa, bunun belediye seçimi olduğunu düşünüp, iktidara verilen bir uyarı diye kabullenmesi ve ona göre kendini düzelterek, gerilimleri azaltarak yönetmeye devam etmesi gerekir. Ama eğer büyük kayıp yaşanır da bu sonucu çok daha sertleşerek yeni gerilimlere neden olacak şekilde bir siyasi ortama dönüştürecek olursa, o zaman maalesef destek seviyeleri daha altlara kayar.

Lakin bu uyarım, işin iktidarın ciddi oy kaybı yaşaması, Ankara dışında İstanbul'u da kaybetmesi halinde olası korkum. Ama bunların hiç biri de olmayabilir. Sonuçta bu seçim sandığı açılınca ne çıkacağını göreceğiz. Belki de tam tersi, iktidar gücünü yine koruyacak ve-veya daha artıracak olursa, o zaman zaten gerilim beklemeye gerek olmaz. Muhalefet ekonomik sıkıntılara rağmen, halkının oyunu alamıyorsa, susması ve kendisi değişime gitmesi gerekir.

Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimlerin hepimize ve ülkemize hayırlı olamasını diliyorum. Artık kavgasız, huzurlu ve çok daha güzel günler yaşayalım diyorum. Ayrıca unutmayalım ki, iktidar ya da muhalefete oy veren herkes bu ülkenin eşit vatandaşlarıdır. Yani içimizden insanlardır. Kimse kimseye kendisinin seçtiğinin dışında partiye oy verdi diye, düşmanlık yapmasın. İlişkilerini bozmasın. Eminim zaman zaman bir çoğumuz bir nedenle farklı partilere de oy vermişizdir. Bu herkesin en doğal vatandaşlık hakkıdır. Bu ülke hepimizin ve hep birlikte yaşamayı bilmemiz lazım.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Gelişmeler lehimize! 13 Eylül 2019