Bosporus Tekstil, KGF ile marka oluşturma sürecine geçti

Bosporus Tekstil, KGF ile fason üretimden marka oluşturma sürecine adım atıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tekstil sektörüne 2000 yılında Yağız Tekstil adıyla klasik erkek ceketi üretimiyle adım atan Hüseyin Yağız, zaman içinde edindiği tecrübesini 2010 yılında Bosporus Tekstil markasına taşıdı. Halen 6 bin metrekarelik alanda modern ve teknik makine parkıyla Türkiye ve dünyanın tekstil devlerine üretim yapan şirket, 280'e ulaşan istihdamını zaman içinde daha üst noktalara taşımayı öngörüyor. Denizbank aracılığıyla ulaştığı KGF desteğiyle birlikte işletme sermayesi ihtiyacını rahatlıkla karşıladıklarını belirten Bosporus Tekstil Sanayi İthalat İhracat İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti'nin sahibi Hüseyin Yağız, klasik terzilik ve çağdaş tarzı birleştirerek erkek hazır giyim sektörünün öncü üreticilerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ettiklerini söyledi.

KGF desteği işletme sermayesi sıkıntısını giderdi

Tekstil sektöründe 17 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını belirten Hüseyin Yağız, Kredi Garanti Fonu desteğinin işletme sermayesi sıkıntısının giderilmesine büyük katkı sağladığını söyledi. Bu süreçte, mevcut istihdamı korudukları gibi, kademeli olarak büyüme trendi de yakaladıklarını belirten Yağız, hem Türkiye'de hem de dünyada tekstil devlerine yönelik fason üretim gerçekleştirdikleri bilgisini verdi. İç piyasada tamamen vadeli çalışma sisteminin esas olduğunu dile getirenYağız, elde ettikleri çekleri takasa koyarak bankalardan kredi kullandıklarını, KGF desteğinin ise bu süreyi kısaltarak finansmana erişimi kolaylaştırdığını anlattı. Kısa vadeli borçlanma yerine vadeyi uzun döneme yaydıklarını dile getiren Yağız, bunun da maliyeti kısmen düşürdüğünü aktardı.

İhracata yönelik Ar-Ge çalışması yapılıyor

Halen özellikle ihracata yönelik olarak firma bünyesinde ciddi Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını dile getiren Yağız, KGF'den sağladıkları desteğin bir kısmını da ihracatın finansmanında kullandıklarını, şirket yapısını düzenleyerek daha sağlıklı ihracat gerçekleştirecek şekilde yapılandırdıklarını bildirdi.

Bu çerçevede, Almanya, İngiltere, Fransa, Yunanistan gibi ülkelerdeki markalara üretim yaptıklarına değinen Hüseyin Yağız, uzun vadede ise piyasada edindikleri 20 yıla yakın tecrübeyi kendi markalarını oluşturmaya yönlendirmeyi düşündüklerini söyledi.

Türkiye genelinde ise bir çok marka ile çalıştıklarını ve erkek dış giyiminde tanınan bir şirket olduklarının altını çizen Yağız, yakın zamanda Fransa'da önemli bir fuara katılarak yeni iş bağlantıları kuracaklarını belirtti.