BuldumBuldum.com KGF desteği ile Avrupa'ya açılıyor

Kişiye özel e-hediye sitesi BuldumBuldum.com'un yatırımcısı Orbital Teknoloji, yurtdışından sipariş almaya başladı. Orbital Teknoloji ortağı Gökozan, talebi karşılamak için gerekli yatırımı KGF ve Denizbank desteğiyle yapacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

1 milyonun üzerinde üyesi ve 1.2 milyonun üzerinde ürünü bulunan BuldumBuldum.com ve Orbital Teknoloji, Türkiye'nin en büyük hediye ve baskılı ürün şirketi olarak faaliyetlerine devam ediyor. Şirket, 5 bin metrekarelik üretim tesislerinde 100'den fazla makine ile tişörtten telefon kılıfına, kupa bardaktan postere kadar yüzlerce ürünün baskı ve üretimini yapıp internet üzerinden müşterilerine sunuyor. Şirket olarak 2017 ve 2018 yıllarını tamamen yurtdışına açılma yılları olarak belirlediklerini vurgulayan firma ortağı Güçlü Gökozan, "Şu anda Ortadoğu ve Amerika'da satışlara başladık, eylül ayı içinde de Avrupa'da satışlara başlıyoruz" dedi.

Yurtdışındaki büyük talebi karşılamak için hem makine hem de yeni ürün alımlarını Denizbank ve KGF destekli kredilerle yapmayı planladıklarını dile getiren Gökozan, "Bunun dışında Ortadoğu, Amerika ve Avrupa'daki pazarlama ve reklamlar ile marka bilinirliğimizi arttırıp birçok yabancı müşteriye ulaşmak için yine bu kredilerden faydalanıyoruz. Böylelikle çalışan sayımızı 1 sene içinde yurtdışındaki büyük açılımımızla birlikte 120 kişiden 200 kişiye çıkaracağız. 2018 de de çalışan sayımızın 500 ün üzerine çıkmasını planlıyoruz" diye konuştu. Özel baskı teknolojisi ve kendi ürettikleri yazılım teknolojileri sayesinde müşterilerinin BuldumBuldum.com'dan sipariş verdiği her ürünü tek tek makineleri ile müşterilerinin istediği resim ve yazılar ile üretebildiklerini belirten Gökozan, "Her ürün sipariş geldikten sonra üretilerek aynı gün içinde müşterilerimize ulaştırılmak üzere kargoya veriyoruz" dedi.

"Yurtdışı satışlarımızın yurtiçi satışlarımızı geçmesini planlıyoruz"

2017 itibariyle yurtdışına açıldıklarını aktaran Gökozan, şu anda Orta Doğu'da Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Umman ve Kuveyt'te yüksek adetlerde satışlara başladıklarını dile getirdi. 2017 ve 2018'de İran, Mısır ve diğer Ortadoğu ülkelerine de yayılmayı planladıklarını kaydeden Gökozan, "Bunun dışında kargo firmaları ile özel anlaşmalar yaparak Amerika, Kanada ve Meksika'da da satışlara başladık. Özellikle ürün ve üretim maliyetlerimizin düşük olmasından dolayı Amerika Birleşik Devletlerinden çok ciddi sipariş almaya başladık" diye konuştu. Yeni reklam ve ürün gamlarına girerek buradaki satışlarını da hızla arttırmayı planladıklarını belirten Gökozan, "Eylül ayı sonuna kadar Avrupa'da Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa birliğindeki 20 ülkeye birden satışa başlayacağız. Yurtdışı satışlarımızın 1 sene içinde yurtiçi satışlarımızı geçmesini planlıyoruz. 2 sene içinde de en az 3 katına çıkarmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"2 sene içinde yeni yatırımlar yapacağız"

Üretim tesislerindeki makine sayısını 100'den 250'ye çıkaracak yatırımları olduğunu ve bu yatırımları 2 sene içinde yapacaklarını kaydeden Gökozan, "Böylelikle yurtdışındaki büyük talebi karşılamayı hedefl iyoruz. Hem işçilik hem de operasyonel maliyetlerin Türkiye'de düşük olması ve dolar TL kurlarının ihracattaki avantajları sebebiyle yurtdışındaki rakiplerimize kıyasla ürün maliyetlerimiz çok düşük kaldığı için çok büyük bir rekabet avantajımız var" ifadelerini kullandı. Gökozan, bunu da üretim kapasitelerini arttırıp yeni ürün gamlarına girerek çok hızlı büyüyecek şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi.

"Yurtdışına açılacak firmalar KGF desteğinden faydalanmalı"

Yurtdışına açılacak firmaların çok büyük büyüme potansiyeli olduğunu ve KGF desteklerinden yararlanması gerektiğini vurgulayan Gökozan, "KGF destekleri ile operasyon, üretim ve ürün gamlarını hızlıca arttırıp birçok yeni ülke ve pazara girerek çok hızlı büyümeleri mümkün. Bu şekilde şu anki dolar ve TL kurunun avantajlarından da ihracat sayesinde çok iyi şekilde faydalanabilirler" dedi.