Güçlü Fındık, 'sezonluk ürün' dezavantajını KGF ile ortadan kaldırdı

Güçlü Fındık, kullandıkları dönemsel kredilerdeki faiz artış riskini bertaraf edebilmek için KGF desteğinden yararlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yaklaşık 60 yıldır fındık üretimi ve ticareti ile uğraşan Güçlü Fındık, tarım ürünü olan fındığın, sezon ağırlıklı çalışma zorunluluğunun getirdiği dezavantajı, Kredi Garanti Fonu desteği ile aştı.

Güçlü Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Karslıoğlu, önemli bir tarım ürünü olan fındığın, doğası gereği belirli dönemlerde üretildiğini belirterek, bunun da dönemsel finansman ihtiyacı oluşturduğunun altını çizdi. Bu kapsamda kullandıkları dönemsel kredilerdeki faiz artış riskini bertaraf edebilmek için KGF desteğinden yararlandıklarını belirten Karslıoğlu, "Rotatif kredileri KGF desteği ile taksitli krediye çevirdik. Rotatif kredileri ise üretimimizde yedek olarak kullanacağız" diye konuştu.

Güçlü Fındık olarak kabuklu fındığı iriliklerine göre kırıp iç fındık ve kabuk olarak ayırıp sınıfl andırdıklarını belirten Nurettin Karslıoğlu, üretimin bir kısmını da ihraç ettiklerini, KGF'nin Eximbank ile sağladığı desteklerden de yararlanmaları halinde ihracatlarını artıracaklarını bildirdi.

Karslıoğlu, düzenli üretim yapmaya odaklanan KOBİ'lerin, KGF destekli planlı bir finansman imkanıyla önlerini daha rahat görebileceğini anlattı.