Hisse senetlerine değil, hissi senetlere yatırım yapma zamanı

Denizbank Genel Müdürü Ateş, mevduat faizinin yüzde 12 olduğu dönemde küçük esnafa yüzde 9.9 ile kredi kullandırdıklarını belirterek, "Hisse senetlerine değil, hissi senetlere yatırım yapma zamanı" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, mevduat faizinin yüzde 12 olduğu dönemde küçük esnafa yüzde 9.9 ile kredi kullandırdıklarını belirterek, "TOBB, KGF ve Ziraat Bankası ile hayata geçirdiğimiz Nefes Kredisi kapsamında düşük maliyetler ile finansmana erişebilmelerine katkı sağlıyoruz. 24 bin müşterimize can suyu olduk. Gün bugündür. Hisse senetlerine değil, hissi senetlere yatırım yapma zamanı" dedi.

Türkiye'de toplumun geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Hakan Ateş, bu kapsamda, kalifiye işgücü için insan kaynağı yetiştirilmesi, stratejik planlama yapılması yanı sıra devlet desteği ve finansmana erişimin kolaylaştırılmasının önemli olduğunu aktardı.

Ateş, teknolojide sadece tüketime değil, üretime de odaklanılması gerektiğini anlattı. KGF'nin yeni dönemini de değerlendiren Ateş şunları söyledi: "37 yıllık bankacıyım, böyle çeviklik görmedim. KOBİ'lerin düştüğü aşırı zor durumda 250 milyar liralık program onaylandı. 180 milyar liralık bölümü limite dönüştü, KGF tarafından onaylandı. Bunun da 130 milyar liraya yakın bölümü kredi olarak KOBİ'lere ve daha büyük şirketlere verildi. Bir de gururumuzdan bahsedeyim. Mevduat faizleri yüzde 12'nin üzerinde. Biz yüzde 9,90 ile küçük esnafa ‘hayat nefes ile başlar' diyerek, TOBB, KGF ve Ziraat Bankası iş birliğinde hayata geçirdiğimiz Nefes Kredisi kapsamında düşük maliyetler ile finansmana erişebilmelerine katkı sağlıyoruz. 24 bin müşterimize can suyu olduk. Gün bugündür. Hisse senetlerine değil, hissi senetlere yatırım yapma zamanı. Biz devletimizin, halkımızın, KOBİ'lerimizin yanındayız."

TOSYÖV Başkanı Nezih Kuleyin:
Toplum 5.0 Sanayi 4.0 kadar önemli

TOSYÖV Başkanı Nezih Kuleyin ise Endüstri 4.0 gibi kavramların ulvileştirilerek adeta ulaşılamaz noktalara getirildiğini belirterek, vakıf olarak KOBİ'leri daha çok bu unsurlarla bir araya getirmek istediklerini söyledi.

Bu doğrultuda bir eyle planı oluşturduklarını dile getiren Kuleyin, şunları söyledi:

"İstiyoruz ki KOBİ'ler Endüstri 4.0 ile bütünleşsin. Bütün toplum sanayi demek değil, Sanayi 4.0'ın gerçekleştirilmesi toplumdaki bütün sorunları çözeceğimiz anlamına gelmez. Dünyayı ele geçiren bilgi sistemleridir. TOSYÖV olarak bilgi sistemlerini geliştirmek istiyoruz."

Sanayi 4.0'ın çok önemli olduğunu ancak en az bunun kadar Toplum 5.0 kavramının da önemli olduğunu söyleyen Kuleyin, toplumsal kalkınmanın sadece sanayiyi dönüştürerek sağlanamayacağını bildirdi.

Kuleyin, sivil toplum ve gönüllü kuruluşların gücünün bazen bütün güçlerden daha önemli hale gelebileceğine değindi ve "Biz eğer kalkınmayı kalite ve verimlilik artışı olarak görüyorsak tüm gönüllü kuruluşları ve endüstriyel kuruluşları bu iş içinde seferberlik haline getirmemiz lazım" diye konuştu.