"Kapasitemiz yüzde 30 arttı"

Stilteks Metal, KGF desteği ile kapasitesini yüzde 30 artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Metal sektöründe saç işleme merkezi olarak, makine, inşaat, endüstriyel mutfak, mobilya, reklam, aydınlatma, asansör ve otomotivde yarı mamul imalatı ve tedarikçiliği faaliyetinde bulunan Stilteks Metal, Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği ile kapasitesini yüzde 30 artırdı. Ziraat Bankası aracılığı ile kullandıkları KGF destekli kredinin kendilerine daha üstün ve daha yüksek teknolojiye sahip bir makine alma imkanı sağladığını belirten Stilteksmetal Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özmeral, "Bu da şirketimizin yapısını güçlendirmiş ve karlılığını da artırmıştır. Devletin sunduğu KGF alternatifi sanayicilere, tacir ve tüccarlara çok büyük destekler ve avantajlar sağlamanın yanında büyüme fırsatı ve finans desteği de sağlamıştır" dedi.

"KGF ülke ekonomisine olumlu katkılar sağladı"

KGF desteğinin ülke ekonomisine de olumlu katkılar sağladığını vurgulayan Özmeral, "Özellikle küresel dış sermayenin Türkiye’deki finans sektörü ve sanayiciyi sabote etme, yaralama hamlesinin başlatılmış olduğu, kıskaca alınmış sanayi sektörünün iflaslarının başlamış ve başlayacağı dönemde devletin böyle bir uygulaması teşhisi doğru koyup ve doğru tedavi uygulama kararını takdirle karşılıyorum. Bununla ilgili bütün müteşebbis ve sanayicilerinde fikirlerinin de bu doğrultuda olduğundan eminim" diye konuştu.

"Şirketler ödeyebilecekleri kredi limiti kadar borçlanmalı"

Her şirketin kendi içinde özel bir değerlendirmeye tabi olduğunu aktaran Özmeral, "Nihayetinde bu kredinin geri ödemesi mutlak yapılmalı ve ödeyebileceğimiz kredi limiti kadar borçlanılmalıdır" dedi. Bir şirkete karlı bir vaziyette kapasite artırımı dışında kredi verilmesini şirkete yapılacak en büyük kötülük olarak savunan Özmeral, "Şirket kapasitesini ikiye katladığında ve o kapasiteyi dolduramayıp para kazanamayınca borcunu ödeyemeyecektir ve iki makinayla karlı bir vaziyette devam etmekte iken dört makinaya çıktığı için kazanamayıp borcunu ödeyemeyince çok hızlı ve kısa bir sürede ifl as edecektir" ifadelerini kullandı.

"İlerleyen süreçte ilave yatırım planlarımız olacak"

Sermaye yapılarındaki KGF kredi desteğinin kattığı güce ve verdiği güçlenmeyle ilerleyen süreçte ilave yatırımlar düşünülebileceğini vurgulayan Özmeral, "Ancak mevcut kredilerin yatırımların sindirilmesi, verimli hale sokulması, geri ödemelerinin yapılması önceliğimiz olup ilave yatırım ve KGF kullanımı ileriki planlarımızda vardır" dedi. Yurtdışı yapılanmalarında metal ve saç işlemeyle ilgili olarak bir faaliyetleri olmadığını da kaydeden Özmeral, "Ancak yurt dışına örme kumaş ihracat ve mevcut yapılanma ile toptan satış yerlerimiz mevcuttur" diye konuştu.