"KGF desteği ile bin kişilik yeni istihdam sağladık"

AYG Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aygün, KGF desteği ile sağlanan kredinin grubun nakit akışında rahatlama sağladığını kaydederek, bu sayede yaz dönemi için bin yeni istihdam yaratıldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Titanic Hotels markası ile turizm sektöründe faaliyet gösteren, Türkiye'de 9 adet oteli bulunan AYG Grup, son 6 yılda Türkiye'de 4 yeni yatırım, Almanya'da ise 2 otel yatırımı gerçekleştirdi. Turizm sektöründe gelişmeye bağlı olarak şu an bir Golf Oteli yatırımı projelerinin de askıda beklediğini belirten, AYG Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aygün, "Bunun yanı sıra Türkiye'nin gücüne ve gelişmesine güvenen grubumuz ülke ekonomisine katkı sağlayacak mantıklı her türlü yatırımı yapmaya hazırdır" dedi.

İki yıl önce grubun büyüme hedeflerinin öncelikle Almanya'nın diğer büyük şehirlerinde sonrasında ise Avrupa'nın büyük şehirlerinde Türk Bayrağını Titanic Hotels markası altında dalgalandırmak olarak belirlendiğini aktaran Aygün, "Türkiye turizmindeki gelişmelere bağlı olarak bu hedefimizi bir süre ertelemek zorunda kaldık, ancak ülkemize ve ekonomimize olan inancımız ile bu hedeflerimizi er ya da geç gerçekleştireceğimize eminiz" diye konuştu. Antalya Lara ve Belek, Bodrum Güvercinlik, İstanbul; Bakırköy, Bayrampaşa, Taksim, Şişli, Kartal ve Gebze'de olmak üzere Türkiye'de 9 oteli bulunan grubun, Almanya Berlin'de 3 adet oteli ve 17 adet restoranı bulunuyor.

"KGF desteği ile işletmeler sağlıklı finansal yapıya kavuşuyor"

BTurizm sektörünün Türkiye için vazgeçilemez bir gelir kapısı olduğunu belirten Aygün, "Bacasız sanayi olarak bilinen bu sektör ayakta kaldığı sürece ülke ekonomisine 40-50 milyar dolar gelir sağlayabilecek bir kapasiteye sahiptir. Aynı zamanda tek başına işsizlik sorununa yüzde 4-5 katkı sağlayabilecek tek sektördür" ifadelerini kullandı.

"KGF kredisi teminat bağlamında çok büyük rahatlık sağlar"

Gelişen ekonomik koşullar neticesinde kurlarda oluşan yükseliş nedeniyle firmaların bilançolarındaki öz kaynakların ciddi bir şekilde kayba uğradığını kaydeden Aygün, "Ülkemizde uygulanan enflasyon muhasebesi kısıtlaması nedeni ile firmalar varlıklarını yeniden değerlendirememektedir. Bu da bilançolarında ciddi manada sermaye rasyolarına olumsuz etki etmektedir" dedi. Aygün, işletmelerin, KGF desteğini mevcut faaliyetlerini, üretimlerini ve karlılıklarını arttırma yönünde kullanmalarının hem bilançolarında düzeltme sağlayacağını hem de nakit akışlarını dengeli bir yapıya kavuşturabileceğini belirtti. Aygün ayrıca yaşanan ekonomik gelişmeler nedeni ile bilançolarında teminat yapısı gitgide azalan işletmeler için de KGF kredisinin teminat bağlamında çok büyük rahatlık sağladığını ifade etti.