"KGF desteği ile satışlarımızı artırdık"

Skopar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Güleç, KGF destekli Denizbank kredisi ile hem satışlarını arttırdıklarını hem de piyasanın hareketlendiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

1989 yılında kurulan ve yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda her türlü otomotiv yedek parça alım, satım, ithali ve ihracı yapan Skopar Otomotiv Yedek Parça Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Güleç, Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli Denizbank kredisi ile hem satışlarını arttırdıklarını hem de piyasanın hareketlendiğini söyledi. Satışların artmasıyla istihdam ettikleri personel sayısında da önemli artış yaşadıklarını kaydeden Güleç, “Denizbank aracılığı ile kullanmış olduğumuz KGF destekli kredi, öncelikle yurtiçi piyasada etkinliğimizi artırmaya çalıştığımız bir dönemde ürün çeşitliliğimizi artırmak adına ithal ve yurtiçi emtia temininde işimizi kolaylaştırdı. Satışlarımızda artış yaşadık ve bu da istihdama olumlu katkı sağladı” dedi.

Önümüzdeki dönemde yatırımlarını artarak devam ettireceklerini kaydeden Güleç, “KGF desteği, piyasaların daraldığı bir ortamda hem finansman ihtiyacımızı orta ve uzun vadeye yaymamıza hem de ürün yelpazemizi genişletmemize olanak sağladı. Aynı zamanda belirsizliğin giderilmesini de sağlayan destekle birlikte, önümüzdeki dönem bizim için daha öngörülebilir hale geldi. Bu kapsamda yeni yatırımlarımıza odaklanacağız” diye konuştu.

“KGF desteği ile yatırımcılar daha rahat nefes alacak”

Diğer KOBİ ve şirketlerin KGF desteklerinden yararlanmasını tavsiye eden Güleç, “Kredi Garanti Fonu kredileri devreye girdikten sonra yapılan yatırımların Türkiye ekonomisine ciddi katkğ sağladığını gördük. KGF destekli kredi olmasa işletmeler kısa vadeli borçlanmalarla finansman ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalacaklar. Ayrıca KGF destekli kredilerle bankaların sağladığı ek limitler sayesinde kısa vadeli kredilerin uzun vadeye yayılmasıyla yatırımcılar daha rahat nefes alacağını düşünüyorum” dedi.