'KGF desteği ile üretim kapasitemizi artırdık'

Eros Tekstil şirket ortağı Selamioğlu, "Öz kaynak sıkıntısının yüksek olduğu sektörümüzde bu destek firmalara mevcut cirolarını arttırma şansı verir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Örme kumaştan kadın, erkek ve çocuk ürünleri imalatı ve ihracatı yapan EROS Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., önümüzdeki yıl yüzde 30'a yakın büyüme hedefliyor. EROS Tekstil Şirket Ortağı Nesip Cenk Selamioğlu, firma olarak daha büyük bir binaya taşınarak üretim kapasitelerini arttırdıklarını belirterek, "Önümüzdeki yıl hedeflerimizde yüzde 30'a yakın büyüme ve buna bağlı olarak çalışan sayımızda kademeli artış bekliyoruz" dedi.

Genel olarak Avrupa'daki müşterileri için koleksiyon ve imalat yaptıklarını aktaran Selamioğlu, üretim süreçlerinin müşteriden gelen talep üzerine ya koleksiyon hazırlığı ya da mevcut ürünlerin pazarlaması ile başladığını belirtti. Talebe göre kumaş ve aksesuar temininden sonra kesim-dikim-kalite kontrol-ütü ve paketleme departmanlarında işlem görerek yükleme yapıldığını anlatan Selamioğlu, sipariş adetlerinin artmasının tamamen insan gücüne dayalı tekstil sektöründe istihdamın da artması demek olduğunu dile getirdi.

KGF desteği ile yeni müşterilerimize ulaştık

KGF desteği ile yeni müşteri bulma şanslarının arttığını aynı zamanda mevcut müşterilerden daha fazla sipariş alma şanslarının doğduğunu dile getiren Selamioğlu, "Öz kaynak sıkıntısının yüksek olduğu sektörümüzde bu destek firmalara mevcut cirolarını arttırma şansı verir" dedi. Günümüz ekonomik şartları göz önüne alındığında tüm müşterilerin ödemelerini 60 veya 120 gün içerisinde yapmakta olduğuna değinen Selamioğlu, "Dolayısıyla üretim sırasında gerçekleşen masrafların ödemesini mal bedelimiz henüz ödenmeden yapmak durumundayız. Bu da ciddi bir finansman gerektirmektedir" diye konuştu. Bu finansman ihtiyacını KGF desteği ile sağlayarak yeni yatırımlara da başladıklarını vurgulayan Selamioğlu, "Buradan hareketle biz Eros Tekstil olarak daha büyük bir binaya taşınarak üretim kapasitemizi arttırdık. Önümüzdeki yıl hedefl erimizde yüzde 30'a yakın büyüme ve buna bağlı olarak çalışan sayımızda kademeli artış bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

KOBİ'ler finansman yaratmada sorun yaşıyor

KOBİ'lerin finansman yaratmakta güçlük çektiklerine değinen Selamioğlu, KGF desteğinden yararlanmalarının önemine vurgu yaptı. KOBİ'lerin bu destekle yeni ve sağlam adımlar atabileceğini belirten Selamioğlu, "Özellikle KOBİ'ler finansman yaratmakta güçlük çektiklerinden bu desteğin çok yerinde olduğu kanaatindeyim. Bu yüzden KOBİ ve diğer şirketlerin de KGF desteğinden yararlanmalarını tavsiye ederim" dedi.

Yurtdışında henüz bir yapılanma içerisine girmediklerini söyleyen Selamioğlu, "Ancak birlikte çalıştığımız acentalar vasıtası ile mal sattığımız müşteriler var. Komisyon karşılığında bu hizmeti almaktayız. Bu yüzden yurtdışında yapılanmamız orta vadede hem karlılığı hem de pazarlama gücümüzü arttıracaktır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir
KGF