'KGF desteği ile yüzde 6'lık büyüme sağlayacağız'

Kaya Çelik İnşaat ve Pazarlama Ltd. Şti. Firma Ortağı Kaya, "Ciromuzun yüzde 6'sı oranında sağladığımız kredi imkanı ile yüzde 6'lik büyüme sağlamış olacağız." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

1975 yılında Tahtakale'de kurulan ve 1995 yılında şirketleştirilen, paslanmaz çelikten boru ve levha profil imalatı faaliyetinde bulunan Kaya Çelik İnşaat ve Pazarlama Ltd. Şti. önümüzdeki yıllarda 30 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor. Kaya Çelik İnşaat ve Pazarlama Ltd. Şti. Firma Ortağı Nail Kaya, geçtiğimiz yıl cirolarında yüzde 15'in üzerinde büyüme sağladıklarını belirterek, "Esenyurt Kıraç'ta firmamız bünyesinde bu yıl sonunda tamamlanacak işyeri yatırımımız bulunmakta bunun yanında Hadımköy'de mevcut tesisimizin 2 katı büyüklüğünde fabrika arsamız var, önümüzdeki yıllarda 30 milyon dolar ciro hedeflemekteyiz" dedi.

Faaliyetlerini İstanbul-Esenyurt Kıraç'ta bulunan 4 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikalarında sürdürdüklerini ifade eden Kaya, "Firmamız paslanmaz çelikten boru ve levha profil imalatı faaliyetinde bulunmakta. Hammadde olarak aldığımız rulo paslanmaz sacı, müşteri siparişine göre değişik boy ve ebatlarda şekillendirdikten sonra yurtiçi ve yurtdışı satışını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

"KGF desteği ile yüzde 6'lık büyüme sağlayacağız"

Türkiye'nin ekonomik yapısına duydukları güvenle gelecek dönem yatırımlarına kararlılıkla devam edeceklerini kaydeden Kaya, "Yatırımlarımızı hiçbir zaman aksatmadığımız gibi sürekli olarak artırdık. Prensip olarak yabancı kaynak kullanımında öz kaynağımızı aşmadık öz kaynak ve aktif karlılığımıza vermiş olduğumuz ağırlığın meyvelerini almaya başladık. Makine parkur yatırımımızı geçmiş yılda tamamladık" ifadelerini kullandı.

KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştıran Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatının imalatçı ve ihracatçı KOBİ'lere katkısının çok önemli olduğunu aktaran Kaya, "Ciromuzun yüzde 6'sı oranında sağladığımız bu kredi imkanı ile yüzde 6'lik büyüme sağlamış olacağız. Makro açıdan bakıldığında da ülke ekonomisindeki büyümeye katkısı da aynı derecede olacaktır" dedi. Ziraat Bankasının yönlendirmesiyle KGF desteklerinden yararlandıklarına değinen Kaya, "KGF teminatı ile krediye erişim düşündüğümüzden hızlı gerçekleşti" diye konuştu.

KGF desteklerini KOBİ'ler için iyi bir fırsat olarak değerlendiren Kaya, firmaların yabancı kaynak gereksinimi halinde teminat sorununu bu mekanizma ile aşılabildiklerini söyledi. KGF desteğinin doğru kullanılmasıyla firmaların birçok avantaja sahip olacağını belirten Kaya, "Biz firma olarak yaptığımız yatırımları öz kaynaklarımızla desteklediğimizden KGF teminatı ile sağladığımız finansmanı işletme sermayemizde kullandık. Yüzde 20 oranında peşin ıskonto indirimi ile hammadde temini sağladık. Ve bu hammadde ile ürettiğimiz ürünleri yurtdışına satışını gerçekleştirdik" dedi.

KGF desteği ile yaptıkları ihracatın ülke ekonomisine de katkı sağladığını ifade eden Kaya, "KGF teminatı ile yararlandığımız kredinin maliyetini baştan çıkardığımız gibi yaptığımız ihracat ile ülke ekonomisine de katkı sağladığımızı düşünmekteyim. Dolayısıyla süreçteki tüm unsurlar bundan kazançlı çıkmıştır. Burada biz KOBİ'lere de düşen görevler var; Vergi ve SGK primlerini düzenli yatırarak, finans kurumlarında ödemeleri aksatmamaktır. Bunlara dikkat edildiği takdirde bu kaynaklardan rahatlıkla yararlanılabilecektir" diye konuştu.