KGF desteği kararsız yatırımcıya güven verdi

Çevik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çevik, KGF desteğinin turizm şirketlerinin yaza hazırlık döneminin daha hızlı geçmesini sağladığını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerjiden, madene birden farklı sektörde hizmet veren Çevik Şirketler Grubu, Aldaş Altınada Turizm A.Ş. ile Kuşadasında Charisma De Luxe oteliyle turizm alanında da faaliyetine devam ediyor. KGF desteğinin turizm sektöründeki belirsizlikler karşısında kararsız kalan yatırımcılara önemli bir güven verdiğini ve kısa bir zaman diliminde işletmelere büyük faydası olduğunu belirten Çevik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Çevik, KGF desteğinin kış aylarında turizm şirketlerine büyük destekte bulunarak yaza hazırlık döneminin daha hızlı ve özenle geçmesini sağladığını söyledi.

Turizm sektöründe kışın kapalı olan ve yazın açılan tesislere KGF desteğinin cesaret ve güven vererek yaz programlarını erkene almalarını sağladığını aktaran Çevik, "Bu tesisler, işten çıkarılan çalışanlarını daha erken işe başlatarak önemli bir istihdam alanı açılmasında vesile olmuştur" diye konuştu. Çevik, turizm sektöründe son dönemde yaşanan sıkıntılı süreçte KGF desteğinin yanlarında olduğunu bilmenin kendileri için büyük moral kaynağı olduğunu belirtti.

"KGF desteğinin kapsamı genişletilmeli"

Çevik, turizm sektöründeki belirsizlikler karşısında KGF desteğinin kararsız kalan yatırımcılara önemli bir güven verdiğini ve kısa bir zaman diliminde işletmelere büyük faydası olduğunu söyledi. Turizm sektöründe verilen KGF desteğinin yeni yatırım yapılması konusunda yeterli olmadığını da sözlerine ekleyen Çevik, "Ancak kapsamının genişletilmesiyle birlikte, Turizm sektörüne daha faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

"KGF desteği ile şirketler kalkındırılmalı"

İhtiyaç içinde olan şirketlerin KGF desteğinden yararlanması gerektiğini vurgulayan Çevik, KGF desteğinin büyük küçük tüm işletmelere bir devlet desteği gibi düşünülmesi gerektiğini belirtti. İşletmelerin ülkenin varlığı ve öz sermayesi olduğunu aktaran Çevik, bu işletmelerin devletin himayesi altında olması gerektiğini söyledi. Az bir destekle hayatta kalabilecek işletmelerin bu tür desteklerle kalkındırılmalarının önemine değinen Çevik, bu kapsamda firmaların sistem içinde kalmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.  

Yeraltı suyundan elektrik üretiyor

Enerji sektöründe Beştepeler Enerji şirketleriyle Aydın Germencik civarında derin sondajlar yaparak yeraltındaki sıcak su kaynaklarına ulaşarak buhar ve sıcak sudan elektrik ürettiklerini söyleyen Çevik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Çevik, "Şu anda Kubilay Jest santralini 24 MW’a tamamlayarak üretime almış bulunmaktayız. Bu çalışmalarımız devam etmekte. 2’nci ve 3’üncü santrallerimizi yapmak da planlarımız dahilinde" dedi. Çevik, Karizma Maden Enerji şirketleriyle de sahip oldukları sondaj makinaları ile sondaj hizmeti verdiklerini belirtti.