'KGF desteği üretim planımızdaki belirsizliği ortadan kaldırdı'

Ortopedik soft ürünler üreten Bioaktif Ortopedik Sağlık Hizmetleri ve Tekstil Sanayi Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Büyükçanga, finansman ayağındaki belirsizlikleri KGF desteği ile ortadan kaldırdıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ortopedik protez ortez üretimi amacıyla atölye formatında 1995 yılında kurulan Bioaktif, Türkiye'nin hazır ortopedik ürünlerinin ithalata bağımlılığını azaltmak amacıyla 1999 yılında ortopedik soft ürünler üretmeye başladı. Kurulduğu günden bu yana Ar-Ge faaliyetleriyle birlikte sürekli büyüme performansı gösteren şirket, bu süreçte KGF-Denizbank'tan sağladığı destekle üretim planlamasındaki belirsizliği ortadan kaldırdı.

Şirketin faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Bioaktif Ortopedik Sağlık Hizmetleri ve Tekstil Sanayi Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükçanga, gelişme sürecinde hammaddenin, kaliteli üretim ve ürün geliştirilmesinde en önemli etken olduğu gerçeğini gördüklerini bildirdi. Büyükçanga, bunun üzerine, 2005 yılında Bioteks Dar Dokuma ve Tekstil Limited Şirketini kurarak ortopedik elastik kumaşların üretimine başladıklarını aktardı.

2007 yılında ise düz örme bandajların üretimi için makine parkurunu genişleterek sektöre öncülük yaptıklarının altını çizen Mehmet Büyükçanga, "Biofix markasıyla ortopedik soft ürünler bugün Türkiye ve dünya pazarında yerini almıştır. Sürekli gelişerek dünya standartlarında ürün üretmek amacıyla yeniliğe, kaliteye ve taahhütlerimize bağlı kalarak hizmet veriyoruz. Bugün kalite ve kapasite olarak sektörün ilk sırasında yer almaktayız" diye konuştu. Önceliklerinin, müşterilerin beklentilerinin üzerine çıkarak memnuniyet seviyesini üst düzeyde tutmak olduğunu aktaran Büyükçanga, geçmiş 10 yıllık zaman diliminde Türkiye ortalamasının çok üstünde büyüyerek yollarına devam ettiklerini söyledi.

Dünya standartlarında ürün üretmek amacıyla yeniliğe, kaliteye ve taahhütlerine bağlı kaldıklarını anlatan Mehmet Büyükçanga, Türkiye ortalamasının çok üzerinde büyüyerek yollarına devam ettiklerini söyledi.

"KGF desteği rekabet gücümüzü olumlu etkiledi"

KGF-Denizbank desteği ile şirketin teminat gösterme sıkıntısının ortadan kalktığını dile getiren Mehmet Büyükçanga aynı zamanda finansman maliyetlerinin de düştüğünü belirtti. Finansal rahatlamayla birlikte rekabet gücünün de olumlu yönde etkilendiğinin altını çizen Büyükçanğa, şu ifadeleri kullandı: "Bizim işimiz üretmek. planlarımızı yaparken hep finansman ayağındaki belirsizlikler bizleri tedirgin ediyordu. KGF desteği ile bu belirsizliği ortadan kaldırdık. Bu süreç içerisinde kurumsallaşmaya ağırlık vererek üretim ve idari kadrolarımızda daha profesyonel mesai arkadaşları çalıştırmaya başladık. Bu da ürün ve hizmet kalitemizi her geçen gün artırmakta"

Sermaye yapısındaki güçlenmeye bağlı olarak, sektörde sürekli yeniliklere öncülük ettiklerine vurgu yapan Mehmet Büyükçanga, "Sektör olarak ve firma olarak sürekli yenilikçi ve öncü olmak durumundayız. Firmamız her daim takip edilen olmuş ve bu vizyonunu da yeni yatırımları ile devam ettirmektedir. 2017 yılında yeni yatırımlarla üretim kapasitemizi yüzde 20 artırmayı hedefl emekteyiz" dedi. Özellikle üretim yapan her KOBİ'nin KGF-Denizbank desteklerinden yararlanması tavsiyesinde bulunan Büyükçanga, "Firmalar, finansman sorunlarının kesin ve kalıcı çözüm için KGF-Denizbank desteğini kullanabilirler. Ülkenin zor günlerinde böyle bir imkanın olması öncelikle kendimize güvenimizi artırıyor ve daha emin adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu.

Halen 25 ülkede 40 firmaya ürün ihracatımı gerçekleştirdiklerini söyleyen Mehmet Büyükçanga, "İhracatımızı artırarak devam ettirmek istiyoruz. Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Amerika'ya geniş bir müşteri yelpazemiz var. Yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılarak pazarımızı genişletmeye devam ediyoruz" dedi. Büyükçanga, yurtdışında şu anda kendi satış merkezlerini açmayı düşünmediklerini, müşterileriyle birlikte büyümeye devam edeceklerini söyledi.