Onedio KGF desteğiyle dünyaya açılıyor

Onedio.com kurucu ortağı Demirhan Büyüközcü, KGF desteğiyle sağladıkları taksitli kredinin, Onedio'nun yurtdışı yatırımlarında nakit anlamında ellerini kuvvetlendirmek anlamında çok büyük bir ivme ve güç kazandırdığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeni nesil sosyal medya platformları içinde en popülerlerinden birisi olan ve 2013 yılında kurulan onedio. com, 2016 yılına gelindiğinde Facebook, Google ve Youtube'dan sonra Türkiye'de en çok ziyaret edilen web sitesi olma başarısını yakaladı. Genç girişimci Demirhan Büyüközcü tarafından kurulan onedio.com, Rusça yayınıyla bu ülkede de günlük 1 milyon trafik başarısı yakalarken, KGF aracılığıyla sağladığı destekle, Rusça ve İngilizce dillerindeki yayın altyapısını güçlendirdi.

Onedio.com kurucu ortaklığı yanı sıra marketlerde ve AVM'lerde tüketici eğilimlerini analiz eden V-Count'un CEO'luğunu yürüten Demirhan Büyüközcü, KGF desteğiyle sağladıkları taksitli kredinin, Onedio'nun yurtdışı yatırımlarında nakit anlamında ellerini kuvvetlendirmek anlamında çok büyük bir ivme ve güç kazandırdığını söyledi. Büyüközcü, "Bu finansmanı, yaşanan tahsilat dengesizliği sebebiyle oluşması muhtemel sorunları önlemede ve Rusça&İngilizce yatırımlarında katlanmamız icap eden mobilizasyon harcamalarımızda kullanıyoruz" diye konuştu.

Onedio'nun 2013 yılında ODTÜ mezunları tarafından kurulmasından kısa süre sonra kendini ispat ettiğini belirten Demirhan Büyüközcü, polülaritesinin ülke sınırlarını aştığını kaydetti. Halen 100'e yakın kadrolu personelle Revo Capital ve EBRD gibi dünya çapında ortaklarıyla kurumsal yapıya kavuştuklarını ifade eden Büyüközcü, temel hedeflerinin yurtdışındaki rakipleriyle boy ölçüşmek olduğunu anlattı.

CEO'luğunu yürüttüğü v-Count şirketinin ise perakende satış noktaları ve AVM'lerde müşteri davranışlarını analiz ettiğini dile getiren Büyüközcü, kendi ürettikleri kamera ve sensörleri 80 ülkeye ihraç ettiklerini, 2013'ten bu yana her yıl yüzde 100 büyüdüklerini bildirdi.

2016 yılında Revo Capital'den ilk yatırım olarak 1.4 milyon dolar alıp Amerika ofisi açarak doğrudan satışlara başladıkları bilgisini veren Demirhan Büyüközcü, satış gurusu Steve Ligeti'yi transfer ettiklerini, 2017 yılında V-Count'u yüzde 300 büyütmeyi planladıklarını kaydetti. İki şirkette çalışan sayısının 160 olduğunu belirten Büyüközcü, 2017 yılı sonuna kadar bu sayıyı 250'ye çıkarmayı planladıklarını söyledi. Onedio'nun 2016 yılında Türkiye'de Facebook, Google ve Youtube ‘dan sonra en çok ziyaret edilen web sitesi konumuna yükseldiğini bildiren Demirhan Büyüközcü, Rusça yayınlarını ise her ay 7 milyon Rus'un takip ettiğini, bu dönemde İngilizce operasyonunu büyütmeyi planladıklarını vurguladı. Yine 2017 içinde Londra ve Singapur'a V-Count ofisi açacaklarını söyleyen Büyüközcü, diğer KOBİ'lerin de KGF desteğinden yararlanması önerisinde bulundu ve "Şirketler, KGF'nin desteğiyle hayallerine daha kısa süre içerisinde daha az risk ile ulaşabilirler" diye konuştu.

Teknolojide daha ileri noktalara ulaşabilmesi için eğitim sisteminin baştan ele alınması gerektiğine dikkat çeken Büyüközcü, ilkokuldan itibaren herkese yazılım ve İngilizce eğitimi verilmesini önerdi. Eğitimin bütçedeki payının 10 kat artırılmasını da gündeme getiren Büyüközcü, devletin kritik kurumlarındaki yöneticilerin özel sektör düzeyinde maaş almalarının, yönetim kalitesini artıracağını, fazla sayıda üniversite açmak yerine teknisyen yetiştiren okulların sayısını yükseltmenin daha faydalı olacağını anlattı. Büyüközcü, teknolojiye yönelik devlet desteklerinde değerlendirmenin bağımsız bilim kurulları tarafından yapılmasının da sistemi rahatlatacağını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir