'Kış Uykusu' Toronto'da 'Ustalar' kategorisinde

Toronto Film Festivali (TIFF), yarın akşamki açılış galasıyla başlayacak ve 14 Eylül'de sona erecek. Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" filmi, festivalin "Ustalar" kategorisinde gösterime girecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TORONTO - Sinema dünyasının en prestijli organizasyonlarından sayılan Toronto Uluslararası Film Festivali (TIFF) yarın başlıyor. 

Oscar'ın habercisi olarak da ünlenen ve bu yıl 39. kez düzenlenecek TIFF, yarın akşamki açılış galasıyla başlayacak ve 14 Eylül'de sona erecek. 

Festival, birçok ünlü sinema sanatçısını da ağırlamaya hazır. Festivalde 285 uzun ve 108 kısa metrajlı film gösterilecek. Festivalde kırmızı halıda yürümesi beklenen ünlülerin arasında Michael Douglas, Dustin Hoffman, Jennifer Aniston, Denzel Washington, Kate Winslet, Robert Downey Jr. ve Kevin Costner gibi isimler bulunuyor. 

Festivalin sürpriz filmlerinden biri olarak gösterilen Rogers Waters:The Walls filmi, efsane rock topluluğu Pink Floyd'un kurucusu Roger Waters'ın 2010 ile 2013 yılları arasındaki The Wall isimli turnesinin perde arkasını ve maceralarını konu alıyor. 291 şehirde gösterime giren ve aralarında İstanbul'un da olduğu turnenin geliri 480 milyon dolardı. 

Kış Uykusu, Ustalar kategorisinde 

Festivale Türkiye'den bu yıl iki film katılıyor. Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu filmi, TIFF'nin Ustalar kategorisinde gösterime girecek. Kış Uykusu 2014 Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye ödülüne layık görülmüştü. Yönetmen Serhat Karaarslan'ın 16 dakikalık Dondurma filmi ise festivalin kısa metrajlı filmler bölümünde yer alacak. 

Festivalin açılış galasında başrolünü Robert Downey Jr'ın üstlendiği "The Judge" (Hakim) filmi sinemaseverlerle buluşacak.