'Lucy' insan beyninin sınırsızlığını keşfediyor

Bugün vizyona giren aksiyon-bilimkurgu tarzındaki filmin yönetmen koltuğunda Luc Besson, başrolünde ise Scarlett Johansson var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fransız sinemasının yüksek gişeli aksiyon filmlerinde imzası bulunan Luc Besson’ın yeni filmi “Lucy”, sinemalarımızda bugün vizyona giriyor. Sinema tarihine sevilen kadın aksiyon karakterlerinden bazılarını armağan eden Besson’ın yeni filmi, yine bir kadın kahramanı öne çıkarıyor. Bir insanın beyin kapasitesinin yüzde 100’ünün kilidini açtığında ve zihninin en uzak noktalarına erişim sağladığında gerçekten neler yapabileceği olasılığını inceleyen bir aksiyon gerilim niteliğindeki “Lucy”nin başrolünde, Scarlett Johansson var. Forbes dergisinin 2013 Haziran-2014 Haziran tarihleri arasındaki gelirlerine göre hazırladığı sinemanın en çok kazanan aktrisleri sıralamasında 17 milyon dolarlık geliriyle yedinci sırada yer alan Johansson’a “Lucy”de Morgan Freeman eşlik ediyor. Senaryosunu da Luc Besson’ın yazdığı filmin kadrosunda; Amr Waked, Julian Rhind-Tutt, Pilou Asbeak, Analeigh Tipton ve Luca Angeletti de var. 

İnsan beyninde yoğun bir şekilde bulunan 86 milyon nöronun her biri aynı anda ateşlense o insan gerçekten süper insan olabilir miydi? Bu sorulardan yola çıkan Luc Besson’ın hikâyesinde, seyirci, Tayvan’da yaşayan tasasız, genç bir öğrenci olan Lucy (Johansson) ile tanışıyor. 

Erkek arkadaşı tarafından bir çantayı, bir iş bağlantısına teslim etmesi için kandırılan Lucy, daha içine düştüğü durumu bile anlayamadan yakalanıyor ve acımasız Bay Jang tarafından rehin alınıyor. Lucy’yi kurye olarak kullanmaya karar veren Bay Jang, ona sentetik bir maddeyle yüklü bir paketi cerrahi yöntemle aşılatıyor.

Nikita (1990): Aksiyon bir hikâyenin başrolüne kadın karakter yerleştiren sayılı filmden biri olan “Nikita”da Anne Parillaud oynuyordu. 
Sevginin Gücü (1994): Bir kiralık katille küçük bir kızın dostluğunu anlatan “Leon”da Jean Reno ve 13 yaşındaki Nathalie Portman kamera karşısındaydı. 
Jan Dark (1999): Efsanevi “Joan of Arc”ı Milla Jovovich’in oynadığı film, Luc Besson’ın en sevilenlerinden. 
Taksi: Parisli çılgın bir şoförün maceraları o kadar sevildi ki birkaç devam filmi çekildi. Besson, bu filmleri yönetmedi ama, hikâyede onun imzası var. 
Adele’nin Olağanüstü Maceraları: Besson’ın bir çizgifilmden uyarladığı yapıt, gizem ve aksiyon dolu bir konuya sahipti.