'Uyuyan Güzel' bale sahnesinde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Çaykovski’nin notalarıyla süslenen ile Grimm Kardeşler’in ünlü masalı “Uyuyan Güzel” balesinin prömiyerini gerçekleştirecek. Eserin ilk gösterimi 22 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.00’da seyirci ile buluşuyor. 

Eserin orkestra şefi Hakan Kalkan, koreograf Marius Petipa’ya ait olan eseri Armağan Davran ve Volkan Ersoy sahneye koyuyor. Kötü kalpli perinin 100 yıl uyuttuğu prensesin öyküsünü anlatan ünlü masalı Uyuyan Güzel’in kahramanları bu kez parmak ucunda hayat buluyor. 

Provaları devam eden eserin dekoru Nihat Kahraman, kostümleri Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Fuat Gök imzasını taşıyor. 2 perdelik bale, 25 Nisan Cumartesi 15.00’de ve 29 Nisan Çarşamba 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde tekrar izlenebiliyor. 

“Uyuyan Güzel”in prömiyerinde, yüzyıl uyuyan güzel “Prenses Aurora”’yı Müge Ünal canlandırırken, prensesin en büyük düşmanı olan ve onu yüz yıllık uykuya mahkum eden kötü peri rolünde ise Derya Tokgöz izleyici karşısına çıkıyor. Eserde ayrıca Tolga Burçak ve Esra Taner de dans ediyor.