4. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması sona erdi

4. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması sona erdi. 52 ülkeden 339 sanatçının katıldığı yarışmaya toplam 807 adet eser geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında karikatür sanatına destek vermek amacıyla KalDer Bursa Şubesi'nin Anadolu Karikatürcüler Derneği iş birliğinde düzenlediği Karikatür Yarışması dördüncü yılında sanatseverle buluşmaya devam ediyor. İlk üç yılda ulusal katılıma açık olarak düzenlenen yarışma, dördüncü yılında uluslararası başvurulara açıldı.

4. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması; 14-15 Nisan tarihlerinde Bursa'da gerçekleşecek olan 15. Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun ana teması olan "Yeni Hayat" başlığı ile Aralık ayında kamuoyuna ve sanatseverlere duyurulmuştu. Duyurunun ardından yarışmaya 52 ülkeden 339 sanatçıdan toplam 807 adet eser geldi.

20 Ocak tarihinde yapılan ön jüri toplantısında 180 eser ön elemeyi geçti. Eserlerin KalDer Bursa sosyal medya hesabında yayınlanmasıyla benzer ve kopya itirazları doğrultusunda 4 itiraz başvurusu geldi, 2 eser elendi. Son finale 178 eserin kalmasının ardından jüri 06 Şubat tarihinde toplanarak değerlendirmesini yaptı. Gizli oylama sonucu yarışmada ödül almaya hak kazanan eserler belirlendi. Yapılan puanlama sonucunda ödüller ve ödül almaya hak kazananlar açıklandı. Birincilik ödülünü Endonezya'dan Jitet Kustanai ikincilik ödülünü Bulgaristan'dan Tsocho Peev, üçüncülük ödülünü ise Türkiye'den Mümin Durmaz aldı.

Yarışmada üç mansiyon verildi. Anadolu Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü ise Polonyalı Pawel Kuczynski'nin oldu. Yarışmada finale kalan eserler 14-15 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan 15. Kalite ve Başarı Sempozyumu'nda sergilenecek. Sergi daha sonra Bursa'da başka platformlarda karikatür sanatına ilgi duyanlarla buluşturulacak.

"Türkiye'nin adını dünyada duyurduk"

Yarışma sonucu hakkında bilgi veren KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay "Kurumsal sosyal sorumluluk alanında karikatür sanatını desteklemek amacıyla üç yıldır ulusalda düzenlediğimiz yarışmamızı bu yıl uluslararası başvurulara açtık. Dünyanın dört bir yanından; Meksika, Brezilya, Hindistan, Çin, Rusya, Kosova, Mısır, Kenya, Avustralya gibi ülkelerden karikatür geldi. 3 yıldır bu yarışmayla Bursa'nın adını sanat alanında, ülkemizde duyuruyorduk. Şimdi Türkiye'nin adını dünyada duyurmuş olduk. Toplumların birbirlerini tanımaları, iletişimlerinin güçlenmesi, kültürlerin yaygınlaşması ve dostluk köprülerinin kurulması adına sanatsal çalışmaların enerjisinin oldukça yararlı olduğuna inanıyoruz. Yarışmada ödül alanları kutluyorum. Ayrıca yarışmamız bu yıl, alanında önde gelen kurum Uluslararası Karikatürcüler Birliği FECO tarafından 4 yıldızla değerlendirildi, gururluyuz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir