Açıkhavada Joan Baez rüzgârı

İKSV tarafından, Garanti Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen 22. İstanbul Caz Festivali bu akşam Joan Baez'i ağırlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 22. İstanbul Caz Festivali, bu akşam 30’dan fazla albümle müzikte yarım asrı geride bırakan ABD’li efsanevi folk müzisyeni Joan Baez’i ağırlıyor. Baez’in konseri, saat 21.30’dan itibaren Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda dinlenebiliyor. 

Aktivist kimliğiyle de popüler müziğin en önemli seslerinden kabul edilen efsanevi folk müzisyeni Joan Baez, unutulmaz baladlarıyla 11 yıl sonra festival kapsamında yeniden İstanbul’a geliyor. Sanatçı, biletleri halen Biletix’ten temin edilebilen konserde; “Diamonds & Rust”, “Donna Donna”, “Queen of Hearts” gibi kendi hit şarkılarını ve yeniden hayat verdiği “House of The Rising Sun”, “Let it Be”, “Forever Young” gibi klasikleri seslendirmeye hazırlanıyor. 1960’lı yıllardan beri koruduğu protest duruşuyla 68 kuşağının sembolleşen kadın müzisyenlerinden Joan Baez, 1969 yılında Woodstock’ın yıldız isimleri arasında yer aldı ve şarkıları yıllar boyunca öğrenci hareketi marşları olarak söylendi. 

Caz Festivali’nin yarınki konuğuysa Marcus Miller. Yıllardır yayımladığı başarılı albümleri ve etkileyici tekniğiyle ülkemizde de çok sevilen bas dehası Marcus Miller müzikal mirasının kaynağına döndüğü yeni projesi ve 10. albümü “Afrodeezia” ile bir kez daha festivalin konuğu oluyor. Miller, dinleyicileri yeni topluluğuyla Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde bekliyor.