Alaçatı’da piyano festivali bu hafta başlıyor

İlk konser 4 Temmuz'da gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Alaçatı’da buluşturmayı amaçlayan Alaçatı Piyano Festivali, bu hafta başlıyor. Alaçatı Açıkhava Sahnesi’nde 4 Temmuz- 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde klasik müzik ve caz piyanistleri, müzikseverlerle bir araya gelmeye hazırlanıyor. 

Alaçatı Piyano Festivali’nin açılış konseri, dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret tarafından veriliyor. Festival; Tolga Tüzün, Burçin Büke, Wolfgang Manz, Ezgi Serim, Gülsin Onay ve Mizuka Kano’nun da aralarında olduğu sevilen piyanistlerin resitallerine ev sahipliği yapıyor. Müzikseverler, biletleri Biletix kanallarından temin edilebilen festival; 4 Temmuz’da sahne alacak İdil Biret’in ardından, 9 Temmuz’da Tolga Tüzün’ü, 16 Temmuz’da Wolfgang Manz’ı, 23 Temmuz’da Burçin Büke’yi, 30 Temmuz’da Mizuka Kano’yu, 6 Ağustos’ta Ezgi Serim’i, 8 Ağustos’ta da Gülsin Onay’ı sanatsevrelerle buluşturuyor. 

Alaçatı’nın ve Türkiye’nin kültür ve sanat yaşamının önemli bir parçası olmayı hedefl eyen festival, Türkiye’den ve yurtdışından seçkin sanatçıları ve nitelikli yapıtları Alaçatı’nın tarihsel dokusuyla birleştirerek sanatseverlerle buluşturmayı planlıyor. Festival, ülkemizde kültür mirası bilincinin gelişmesine de katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştiriliyor.