Alison Balsom CRR'de konser verecek

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun 2014-2015 sezonundaki "yerleşik sanatçısı" olan Balsom, Şef Rengim Gökmen yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası ile sahne alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Trompetin dünyaca ünlü yıldızlarından Alison Balsom, 20 Kasım'da İstanbul'da konser verecek. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun 2014-2015 sezonundaki "yerleşik sanatçısı" olan Balsom, Şef Rengim Gökmen yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası ile sahne alacak. 

Yaşayan en ünlü trompet sanatçılarından Balsom, parlak yorumu ve özgün tarzıyla trompet repertuvarının en sevilen ve en sık yorumlanan eserlerinden Haydn'ın, Trompet Konçertosu'nu seslendirecek.  

CRR Senfoni Orkestrası da konserde, Mozart'ın erken dönem senfonileri içinde dünyada en sık seslendirilen ve en sevilen eseri olan 29 numaralı La Majör Senfoni'yi ve Beethoven'ın 1812'de sağırlığının ileri dönemlerinde yazdığı, en sevdiği senfonilerinden olan 8. Senfoni'yi seslendirecek. 

Dünyanın en iyi orkestralarıyla sayısız konserler veren İngiliz virtüöz, 2013'te en önemli klasik müzik dergilerinden biri olarak kabul edilen Gramophone tarafından "Yılın Sanatçısı" seçildi. 

Son yıllarda adından sıklıkla söz edilen sanatçı, "Classic FM", "Gramophone" ve "Echo Klassik" dahil çok sayıda ödül kazandı. 

Ünlü sanatçı, kendi enstrümanı için mevcut eserlerin transkripsiyonlarını ve aranjmanlarını yapmanın yanı sıra yeni trompet yapıtlarına olan ilgisiyle de tanınıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir