Altın Karagöz’ coşkusu 7 Temmuz’da başlıyor

‘54. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında gerçekleştirilen ‘29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, 7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA)

‘29. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’ gün sayıyor. ‘5 Kıta Bursa’da’ temasıyla gerçekleştirilen yarışma, 7 Temmuz Salı günü saat 22.00’da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak açılış programıyla başlayacak.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonunda, ‘54. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında gerçekleştirilen ‘29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, 7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Köklü geçmişiyle uluslararası organizasyonlar arasında önemli bir yere sahip olan ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, bu yıl 21 ülkeden yüzlerce dansçıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
 
Bursa’dan dünyaya barış mesajları iletilecek

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez, ‘54. Uluslararası Bursa Festivali’nin ikinci etabı olan ‘29. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın Bursa’dan dünyaya barış mesajları ileteceğini söyledi. Erdönmez, 7 Temmuz’da coşkulu bir törenle açılışı yapılacak olan yarışmaya 21 ülkeden halk dansları ekiplerinin katılacağını ve farklı kültürlerin Bursa’da buluşacağını belirtti. Organizasyona bu yıl Almanya, Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Estonya, Hırvatistan, İspanya, Karadağ, Kırgızistan, Kosta Rika, Kosova, K.K.T.C., Macaristan, Makedonya, Rusya Federasyonu Dağıstan Cumhuriyeti, Slovenya, Sırbistan ve Yunanistan’dan ekipler katılacak.
 
Geleneksel değerlerin yaşatılması hedefleniyor

Bursa’ya farklı ulusal kültürleri ve danslarını tanıma olanağı sunmak, bu değerleri Bursa’nın geleneksel kültür potası içinde kaynaştırarak Türkiye’yi ve Bursa’yı dünyanın folklorik merkezlerinden biri olarak lanse etmek amacıyla düzenlenen organizasyon aynı zamanda geleneksel kültürel değerlerin unutulmasını önlemeye de yardımcı oluyor. Farklı ulusları ve ulusal kavramları tatlı bir rekabet havası içinde kaynaştırarak dünya insanlarının kardeşliğini evrensel barış ülküsü çerçevesinde ortaya koyan yarışma, dünya barışına katkı sağlıyor. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması geride bıraktığı süreçte birçok dünya ülkesinden 350 halk dansları topluluğu ile yaklaşık 16 bin kişiyi örnek bir ev sahipliğiyle ağırlayarak, Bursa’yı dünya halk dansları festivalleri arasındaki ayrıcalıklı bir yere taşıdı. UNESCO’ya bağlı IOF ve CIOFF tarafından benimsenerek uluslararası takvimlere alınan yarışma ‘Dünya Halk Kültürleri Platformu’nda da saygın bir yere sahip.