Altın Portakal'a, belediyeden 12 milyon lira destek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - Antalya’da bu yıl 51. kez düzenlenecek olan Altın Portakal Film Festivali’ne Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 milyon lira katkı yapılacak. 

10–18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde ödül alacaklara verilen ve ilk ödülden esinlenerek yeniden tasarlanan ‘Venüs Heykelciği’nin tanıtımı yapıldı. Tanıtıma, Altın Portakal Jürisi Başkanı Yılmaz Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Festival Direktörü Elif Dağdeviren ve Antalya Film Forum Direktörü Zeynep Özbatur Atakan katıldı. 

Toplantıda konuşan Menderes Türel, Altın Portakal'ı uluslararası alanda yeniden canlandırmak için yapılan çalışmalarda ciddi mesafe alındığını aktararak şunları söyledi: “51. yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ‘Gelenekten Geleceğe’ ve ‘Yerelden Evrensele’ uzanmayı amaçlayarak yola çıktık. Çünkü Altın Portakal yarım asrı aşan tarihiyle ve gelecek vizyonu ile 'Gelenekten Geleceğe’ sloganını hak ediyor. Türkiye Cannes, Venedik gibi festivallerle yarışacak sinema birikimine sahiptir ve Antalya da bu iddiayı taşıyacaktır.” Türel, festivale belediyeden 12 milyon TL destek verdiklerini de belirterek “Kültür ve Turizm Bakanlığı da Altın Portakal Film Festivali’ne önemli miktarda katkı koyacağını bildirdi. Ancak, bu miktar henüz kesinleşmedi. Sponsorlardan da önemli miktarlarda destek gelecek” dedi.