Amsterdam'da dünyanın en iyisi olmak için yarışacak

2004 yılından bugüne dünyanın en iyi B-boy'unu seçmek için düzenlenen Red Bull BC One'ın 2017 dünya finaline Türkiye'den katılacak isim belli oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Break dansın en iyilerinin yarıştığı Red Bull BC One'ın Türkiye ayağı son buldu. 13-14 Mayıs'ta Volkswagen Arena'da gerçekleşen Cypher'da fiziğin sınırlarını zorlayan genç B-boy'lar, daha önce dünya şampiyonlukları elde etmiş B-boy'lardan oluşan jürinin karşısına çıktı.

Lil G, Roxrite ve Boris'ten oluşan jüri, teke tek kapışmaları değerlendirdi. Bu yıl ilk kez düzenlenen ikiye iki crew kapışmaların jürileri ise Duygu Etikan, Can Tohma, Kapela ve Roxrite oldu. Red Bull BC One Türkiye Cypher'ın kazananı Jester, kasım ayında Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki dünya finallerine katılarak Türkiye'yi temsil edecek.

İlk kez ikiye iki kapıştılar

Bu yıl ilk kez ikiye iki crew kapışmalarının da gerçekleştiği Red Bull BC One Türkiye Cypher'ının ekip birincisiyse B-boy Lil Fox ve Akay Üstünel'in kurduğu DrunkFunktion takımı oldu. İkiye iki crew birincisi DrunkFunktion, Hollanda'daki BC One kampına katılma hakkını kazandı.

Hip hop dolu hafta sonu

Öte yandan 13-14 Mayıs'ta Volkswagen Arena'da düzenlenen Red Bull BC One Camp x Hip Hop Jam İstanbul etkinliği kapsamında B-boy yarışmalarının yanı sıra dans ve grafiti atölyeleri düzenlendi ve Mode XL'den Kamufle'ye Tahribad-ı İsyan'dan Gazapizm'e kadar Türkiye'nin hip hop sahnesinden birçok isim sevenleriyle buluştu.