Aspendos'ta 'La Traviata' sahnelendi

Antalya Devlet Opera ve Balesi, festival kapsamında Verdi'nin unutulmaz eseri "La Traviata" operasını sahneledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya Devlet Opera ve Balesi, 21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında, Verdi'nin unutulmaz eseri "La Traviata" operasını sanatseverlerin beğenisine sundu. 

İtalyan besteci Verdi'nin Fransız yazar Alexandre Dumas'ın ünlü eseri Kamelyalı Kadın romanından uyarlayarak yazdığı 3 perdelik opera Paris'te geçen trajik bir aşkı konu alıyor. 

Recep Ayyılmaz tarafından sahneye konulan eserin, orkestra şefliğini Artem Makarov üstlenirken, dekor ve kostüm tasarımı Çağda Çitkaya, koreografi Kürşat Kılıç, ışık tasarımı ise Mustafa Eski imzasını taşıyor. 

Eserde Göksay Yaran "Alfredo" ve Nurdan Aydın "Violetta" karakterlerini canlandırırken, Serhat Konukman "Germont", Arzu Aydoğdumu "Annina", Fatih Şanal "Gastone", Ebru Kaptan "Flora", Engin Suna "Dottore", Alaaddin Ataseven "Marchese", Tükel Acar "Barone", Metin Yakar "Servo", Zafer İşgören "Giuseppe" ve Yalçın Ünsal "Komisyoner" rolleri ile sahne aldı.  

Koro şefliğini Caner Ruhselman'ın üstlendiği eserde solistlere Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, koro ve bale sanatçıları eşlik etti. Program sonunda sanatçılar, izleyenlerden büyük alkış aldı. 

Yerli ve yabancı konukların ilgi gösterdiği festival, 24 Eylül'de sona erecek.   

  
Muhabir: Orhan Kuzu
Yayınlayan: Murat Kaban