Ataşehir Kitap Şenliği'ne büyük ilgi

Anadolu Yakası’nın en büyük kitap şenliği olan “Ataşehir Kitap Şenliği”nde 160 yazar, 100.000 öğrenci ile buluştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ataşehir Kaymakamlığı himayesinde,Ataşehir İlçe Milli Eğitim tarafından Eğitimevi organizasyonuyla düzenlenen ve Anadolu Yakası’nın en büyük kitap şenliği olan “Ataşehir Kitap Şenliği”nde birbirinden değerli ve ünlü yazarların imza günleri düzenliyor.

Ataşehir Kitap Şenliği’nde şenliğin son günü olan 30 Aralık’ta yazarlar Haldun Açıksözlü, Amine Ateş Kabaktepe, Nuran Taydaş Çal ve Nehir Aydın Gökduman’ın imza günleri düzenliyor olacaklar. Şenliğin son haftasında “Karmaşa” kitabıyla Furkan Uğur Eşitti, “İstanbul Perisi” adlı çocuk kitabıyla çocuk okurların sevgisini ve ilgisini kazanan Betül Avunç, şiir, deneme, araştırma, inceleme ve biyografi alanında yayımlanmış çok sayıda kitabı bulunan edebiyatçı, şair, yazar, gazeteci Beşir Ayvazoğlu kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği imza günlerini gerçekleştirdiler.

Ataşehir Kaymakamlığı himayesinde, Anadolu Yakası’nın en büyük kitap şenliğini organize eden Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci ise; “Ataşehir’ de ilk kez kitap şenliği yapıyoruz. 100 bin öğrenci bu etkinliği takip edecek, 200 yayınevi 160 yazar halkımızla buluşacak. Katılım sağlayan okullarımıza 300 kitaplık kütüphane hediye ediyoruz. Yeni nesillerin okuma alışkanlığı kazanması bizim için oldukça önemli” dedi.

160 yazar, farklı dünyalar çocuklarla buluştu

Vefatının 80. Yılında İstiklal şairimiz değerli yazar Mehmet Akif Ersoy anısına düzenlenen ve 160 yazar, 100.000 öğrenci, 100.000 kitap okuma seferberliği için buluşturan Ataşehir Kitap Şenliği, Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Esatpaşa Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.
Ataşehir Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu öğrencileri, Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın katılımlarıyla, değerli İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80.yıl dönümü anısına sahnelenen oyunu izlediler.