Beyaz perdede casusları özleyenlere

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çizgi romandan beyaz perdeye uyarlanan ve “X-Men First Class” ile tanınan Matthew Vaughn’un yönettiği “Kingsman: Gizli Servis” (Kingsman: The Secret Service), casus filmlerinden hoşlanan sinemaseverler için bugün vizyona giriyor. Film, kaba, ancak gelecek vaad eden bir sokak serserisinin gizli servis eğitim programına dahil olmasını konu alıyor.

ABD ve İngiltere ortak yapımı olan filmde Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson, Michael Caine ve Mark Hamill rol alıyor. “Kingsman: Gizli Servis”te öykü sıradan çalışan bir gencin, bir centilmen tarafından kanatlarının altına alınmasını ve ona ajanlık sanatını öğretmesiyle ilerliyor. Film bir sokak serserisinin sıradan hayatını sonlandırıp, ölüm ve yaşam arasında olan bir sosyal sınıfa atlamasını anlatıyor. “Film daha önce yaptığım gangster filmleri ve çizgi roman uyarlamalarımın bir karışımı adeta” diyor yönetmen Matthew Vaughn. 

“Kingsman: Gizli Servis”in konusu kısaca şöyle: Henüz beş yaşında iken Gary “Eggsy” Price, babasını gizli bir askeri görevde kaybeder. Ailesi alışılmadık bir madalyayla ödüllendirilir ve aileye sadece bir kere yardım istemeleri için bir telefon numarası verilir. On yedi yıl sonra Eggsy (Taron Egerton) annesinin evinde yaşayan ve işi olmayan bir gençtir. Trafikte yarattığı kaos sebebiyle tutuklanınca Eggsy madalyayı buradan kurtulmak için kullanır. Onu kurtaran Harry Hart (Colin Firth) kusursuz bir ajandır