Beyaz perdede yıldızlarla dolu bir kedi-fare oyunu

Sean Penn'in başrolünü yorumladığı “The Gunman”, aksiyongerilim tarzı öyküleri seven sinemaseverler için vizyonda. Filmde Javier Bardem ve Idris Elba da oynuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aksiyon-gerilim tarzı filmlerden hoşlanan sinemaseverler, bu haftaki tercihlerini Oscar ödüllü aktörler Sean Penn ve Javier Bardem’in başrollerini paylaştığı “The Gunman”den yana kullanabilir. Sean Penn ve Javier Bardem’e Idris Elba, Ray Winstone, Mark Rylance ve Jasmine Trinca’nın eşlik ettiği film; uluslararası çok satan “The Prone Gunman” kitabının sinema uyarlaması. 

“The Gunman”de; Sean Penn’in canlandırdığı Jim Terrier, devletin anlaşmalarını yapan eski bir ajan. Çalıştığı organizasyon tarafından ihanete uğrayınca saklanmak, hatta Avrupa ve Afrika’da kedi-fare oyunu oynamak zorunda kalıyor. 

Filmde öykü şöyle ilerliyor: Afrika’da bir NGO ile çalışan, köylülere temiz su yardımı yapan Jim Terrier bir gün kuyu başındayken 3 adamın onu aradığını duyar. Bu adamların Terrier’i öldürmek için orada oldukları bellidir. Terrier onlarla dövüşerek kaçmayı başarır. Kendisini öldürtmek için başına koyulan para ödülünün farkındadır. 

Terrier öncelikle İngiltere’ye giderek eski arkadaşı Stanley ile buluşur. Stanley, Terrier’e öldürme emrini kimin verdiğini bulmasına yardım edeceğine söz verir. Terrier bu olayın eski çalıştığı organizasyonla bağlantılı olduğunu düşünmektedir. 8 yıl önce Kongo Cumhuriyeti’nin liderini vurma emri almıştır. Bu suikast ile bölgede iç savaş ve kaos yaşanmıştır. Terrier baskı ile acilen ülkeden ayrılmak zorunda kalmıştır. Şimdi elindeki kanıtı ile Terrier, Barselona’ya giderek onu öldürme emri veren adamla bağlantısı olan Felix’le yüzleşmeye karar verir. Felix, hem Terrier ile eski organizasyon arasındaki bağlantı konumundadır hem de Jim’e yapılan suikasttaki tetikçiye görevini Felix vermiştir. Filmin yapımcısı Andrew Rona “Sean Penn ve Taken’ın yönetmeni Pierre Morel bir filmde birleşince açığa çıkan iş dinamik, zeki ve heyecan verici olur” diyor.

Ateş hattının önünde

Filmle ilgili olarak “Aklımda bu fi lmi diğer işlerimden ayırmıyorum. Bu da insanların derin yanlarını konu alan aksiyon dolu bir fi lm. Kuvvetli bir ajanı, kısacası hayatı operasyonlarda geçmiş sportif bir adamı, alıp her şeyi baştan yaşaması için yeni bir ortama sokuyoruz. Doğal olarak ortaya ilgi çekici ve duygulu bir hikaye çıkıyor” diyen Sean Penn, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Ben Terrier gibi, ateş hattının önünde olan karmaşık insanlarla tanıştım. Bir sürü savaş kahramanlarımız var hayatlarını bu şekilde sürdüren.’’ Penn yıllardır yardım kuruluşları ile beraber kampanyalar yürütüyor. Haiti’deki sel felaketinden sonra hayat kurtarmak amacıyla Haitian Relief Organization adında bir kuruluş kurdu.