Bu kez sahibinin sesinden dinleyeceğiz...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Popüler müziğimizi yaratan isimlerden Bora Ayanoğlu, sevilen bestelerini “Söz-Müzik: Bora Ayanoğlu” adlı albümüyle müzikseverlere sundu. Albümün en önemli özelliği, besteci ve söz yazarı Bora Ayanoğlu’nun, daha önce okumadığı, başka sanatçıların sesinden dinleyip sevdiğimiz bestelerini de, ilk kez kendi yorumuyla bir albümde topluyor olması. Arşiv değeri taşıyan albümdeki tüm şarkıların düzenlemesi de Ayanoğlu’na ait. 

We Play müzik şirketinin yeni markası We Pop etiketiyle müzik marketlerdeki yerini alan albümde; Zerrin Özer’den dinlemeye alıştığımız “O Yaz”, Alpay’la özdeşleşen “Fabrika Kızı”, popüler müziğimizin klasikleşmiş şarkılarından “Güller ve Dudaklar” gibi eserlerin yanı sıra; “Yunus”, “Küçüğüm”, “Ne Zaman Uzak Kalsam Senden”, “Kırık Aynalar”, “Penceresi Önünde”, “Sevgi Var ya”, “Rose-Marie”, “Bir Gün Tekrar”, “Hadi Çılgınım” ve “O Deniz Şehrinde” adlı şarkılar var. 

Tiyatrocu/sinemacı anne- babanın çocuğu olarak dünyaya gelen ve çok küçük yaşlardan itibaren sanat hayatının içinde olan Bora Ayanoğlu, pek çok kırkbeşlik plak, longplay, kaset ve CD sahibi. 1993 yılında “Altın Güvercin” müzik yarışmasında 4 dalda ödül kazanan sanatçının “Söz-Müzik: Bora Ayanoğlu” albümünün yapımcılığını Zeynep Göktürk, Haluk Polat ve Barış Bahçeci üstleniyor. Sanatçı, yeni albümünü “Büyükbaba” imzasıyla torunları Arya ve Bora’ya ithaf ediyor.