“Caz İçin Tuhaf Bir Yer”

21. Uluslararası Caz Festivali, “Children of the Light Trio” ile devam ediyor. Konser bu akşam saat 21:15'te İstanbul Erkek Lisesi'nde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Caz Festivali, geleneksel serilerinden “Caz İçin Tuhaf Bir Yer” temalı konseriyle devam ediyor. Seri konserin bu akşamki konukları, günümüzün en iyi caz piyanistlerinden biri kabul edilen Danilo Perez, Amerikalı bas üstadı John Patitucci ve kariyeri boyunca Joni Mitchell, Marianne Faithfull gibi isimlerle çalışmış olan davulcu Brian Blade’ten oluşan “Children of the Light Trio.” Sanatçıların İstanbul Erkek Lisesi Bahçesi’nde saat 21.15’te başlayacak olan “Caz İçin Tuhaf Bir Yer” konserinin öncesindeyse, 19.45’ten itibaren Derrick Hodge sahne alıyor. Derrick Hodge; dünyaca ünlü R&B, soul, hip hop, klasik müzik ve caz sanatçılarının albümlerine müzisyen, prodüktör ve besteci olarak katkıda bulunan; Grammy ödüllü albümlerin arkasındaki isimlerden biri. 

Cazın yaşayan en önemli isimlerinden biri olan Wayne Shorter’ın kurduğu “Children of the Light Trio” olarak iki kez Grammy kazanan Danilo Perez (yanda), John Patitucci ve Brian Blade, konserlerde sevilen caz parçalarının yorumlayamaya hazırlanıyor. 

Caz Festivali’nde yarınsa “Parklarda Caz” günü. Ücretsiz gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında; Habitat Park’ta “Cazzip Project” 19.30’da, Mikado 21.00’de ve Mitch&Mitch ile Incredible Combo 22.30’da sahne alıyor. Nişantaşı Park’ın konuklarıysa 18.00’de müzikseleverlerle buluşacak olan Jon Batiste ve Stay ile 18.45’te sahne alacak olan Nom Trio.