Caz yıldızları birlikte çalıyor

Gitarda Lionel Loueke, Dave Holland, davulda Eric Harland ile saksofonda Chris Potter’ı bir araya getiren özel bir proje, dünya turnesi kapsamında 22. İstanbul Caz Festivali’ne geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gitarda Blue Note müzisyeni Lionel Loueke, Grammy ödüllü Dave Holland, davulda son dönem caz sahnelerinin en etkili isimlerinden biri olarak anılan Eric Harland ile saksofonda Underground grubunun lideri Chris Potter’ı bir araya getiren özel bir proje, dünya turnesi kapsamında 22. İstanbul Caz Festivali’ne geliyor. Bang & Olufsen Turkey sponsorluğunda, bu akşam saat 21.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda buluşacak olan bu dört virtüöz, usta işi müzik ve icralarını İstanbullu takipçileriyle paylaşıyor. 

Yarım asırdır sahnede  
Konserin sanatçılarından İngiliz kontrbasçı Dave Holland müzik kariyerine henüz 21 yaşındayken Miles Davis’in “In a Silent Way” ve “Bitches Brew” albümlerinde yer alarak başladı. 50 yıla yaklaşan kariyeri boyunca modern caza yön veren kişilerle 150’ye yakın albümde bulundu. Holland, günümüzün en önemli caz müzisyenlerinden biri olarak konumlandırılıyor. 

13 yaşında profesyonel oldu 
Gitar ve piyanoyla başladığı müzik aşkına, saksofona yönelerek devam eden, Amerikalı caz saksofon virtüözü Chris Potter ise ilk olarak 2002 yılında John Scofield, Adam Rogers, Kevin Hays, Scott Colley ve Bill Stewart’la birlikte yayımladığı “Traveling Mercies” adlı albümüyle müzikseverlerle buluştu ve eleştirmenler tarafından olumlu eleştiriler aldı. Müzisyen, müzik otoritelerince yaşayan en iyi tenor saksofon virtüözlerinden biri olarak gösteriliyor. 

“Kibar virtüöz” 
New York Times tarafından “kibar virtüöz” olarak tanımlanan Lionel Loueke, ilk olarak Terence Blanchard’ın Grammy’e aday olan albümü "Flow"da ve Herbie Hancock’un “Possibilities” albümünde de yer aldı. Loueke, Afrika’nın caz müziğine kazandırdığı en önemli yeteneklerden sayılıyor. 

Davulun yükselen yıldızı 
2008 ve 2009 eleştirmen anketlerinde “davulun yükselen yıldızı” unvanını kazanan Eric Harland da, Down Beat'in 65. Yıllık Okuyucu Anketi’ne dünyanın en çok tanınan davulcuları listesine girmeyi başardı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir