Cazın efsane isimleri 9 Nisan'da İş Sanat'ta

Jack DeJohnette’in önderliğinde, saksafon devi Lovano, başarılı genç müzisyen Spalding ve Arjantinli avangart piyanist Genovese , “The Spring Quartet” projesiyle İş Sanat sahnesinde bir araya geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cazın efsane isimleri 9 Nisan Çarşamba akşamı İş Sanat sahnesinde buluşuyor.

Cazı birçok farklı tarzla harmanlayan ve 20. yüzyılın en etkili davulcuları arasında gösterilen Jack DeJohnette’in önderliğinde, saksafon devi Joe Lovano, başarılı genç müzisyen ve solist Esperanza Spalding ve Arjantinli avangart piyanist Leo Genovese , “The Spring Quartet” projesiyle İş Sanat sahnesinde bir araya geliyor. Jack DeJohnette ,“Fusion”ın en önemli temsilcilerinden Miles Davis ve caz müziğinin duayenlerinden; Dave Holland, Chick Corea, Stan Getz ve daha birçok isimle yaptığı çalışmalarla kitlelerin hayranlığını kazanan ve rock and roll tınılarıyla renklendirdiği doğaçlamalarıyla, caz müziğin sınırlarını yeniden çizen bir müzisyen.

Sololarıyla dinleyicileri etkisi altına alan ve New York Times’ın ‘caz tarihinin en iyi müzisyenleri’ arasında gösterdiği Grammy ödüllü tenor saksafon devi Joe Lovano’nun da sahnede olacağı konserde, cazseverler grubun 2011 yılında Grammy’de “En İyi Çıkış Yapan Sanatçı” ödülüne layık görülen en genç üyesi Esperanza Spalding ve piyanist Leo Genovese’in sahnede yapacağı müzikal işbirliğine tanıklık edecekler. 

Saat 20.00’de başlayacak konserde bilet fiyatları 100 ve 70 TL arasında değişiyor. İndirimli biletlerin 60 TL olduğu konserde sınırlı sayıdaki öğrenci bileti ise 20 TL’den satışa sunuldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir