Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda festival gibi hafta

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) gelecek hafta Viyana Çocuk Korusu ve Budapeşte Festival Orkestrası Oda Müziği Topluluğu ile Gregory Porter, Yael Naim ve Jan Garbarek gibi sanatçıları konuk edecek. Çocuk korosu dendiğinde akla ilk gelen kurum olan Viyana Çocuk Korusu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri’’ ile 20 Nisan Pazartesi günü 20.00’de CRR sahnesinde olacak. Koro Şefi Oliver Stech yönetimindeki koro konserde; Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Ukrayna ve Türkiye’den halk şarkıları seslendirecek. 

Budapeşte Festival Orkestrası Oda Müziği Topluluğu, “Bridging Europe” başlığı altında her yıl başka bir ülkenin kültürüne özgü eserleri icra ederek kültürler arasında köprü kuruyor. Müzikseverler için ender görülebilecek bu konser, 22 Nisan Çarşamba günü 20.00’de başlayacak. 

2014 Grammy ödüllerinde “En İyi Caz Vokal Albümü” ödülünü almaya hak kazanan Gregory Porter, 24 Nisan Cuma 20.00’de ikinci kez CRR’de hayranları ile buluşacak. Jazz ve soul müziğini eşsiz sesi ile harmanlayan sanatçı, seçkin bir repertuvar ile dinleyicilerin karşısında olacak. 

“Victoires de la Musique”de 2008 yılında Dünya Müziği dalında “Yılın Albümü” ödülü ile 2011 yılında düzenlenen aynı ödül töreninde “Yılın Kadın Vokali” ödülünü alan Yael Naim, 25 Nisan Perşembe günü 20.00’de CRR’ye konuk olacak. Müziğinde folk ve cazı ustaca harmanlayan Naim, İstanbullulara rüya gibi bir gece yaşatacak. 

Dünyanın ve İskandinav cazının önemli isimlerinden Jan Garbarek, her biri usta müzisyenlerden oluşan grubuyla 26 Nisan Pazar günü 20.00’de unutulmaz bir konser verecek. Sanatçıya sahnede; piyanoda Rainer Brüninghaus, basgitarda Yuri Daniel ile modern caz davulcularından Hint’li Trilok eşlik edecek.