CRR, cazın Latin kraliçesini ağırlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Brezilyalı şarkıcı ve piyanist Eliane Elias, kendine özgü yorumu ve sıradışı kabul edilen piyano performansı ile bu akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dinleyicilerle buluşuyor. 

Dünyaca ünlü piyano virtüözü, caz müziğindeki tutkuyu ve eserlerinin arkasında yatan hikâyeleri buğulu sesi ile dinleyicilere hissettirmeyi başarıyor. Piyano çalmaya çocuk yaşlarda başlayan Eliane Elias, “Amanda” isimli ilk albümünü 1984 yılında Randy Brecker ile birlikte çıkardı. Bir süre sonra solo kariyer çalışmalarına başlayan Elias, 1988’de Critics Poll of Jazziz dergisinin en iyi genç yeteneği seçildi. Bugüne dek 20’den fazla albümü çıkan sanatçı, birçok eleştirmenlerden övgüler alarak Billboard ve caz radyo listelerinde üst sıralarda yer aldı. 

1995’te Herbie Hancock ile birlikte, Grammy ödülüne “En İyi Caz Performansı” dalında solo ve düet performanslarıyla aday gösterilen sanatçının “The Three Americas” albümü, 1997’de Downbeat Readers Poll tarafından “En İyi Caz Albümü” seçildi; Elias “En İyi Müzisyen”, “En İyi Besteci”, “En İyi Caz Piyanisti”, “En İyi Kadın Vokalist” ve “Yılın Müzisyeni” dallarında ödüle lâyık bulundu. Elias, 1998’deki çalışması “Sings Jobim”le Japonya’da “En İyi Vokal” ödülü alarak üç ay süreyle liste başında kaldı.