CRR’nin Budapeşte’den konukları var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), dünyanın önde gelen orkestralarını müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun yerleşik orkestrası olan Budapeşte Festival Orkestrası (BFO), 2015 yılının ilk konserinde bugün 20.00’de İstanbullularla buluşacak. Dünyaca ünlü Takacs Quartet’in kurucusu ve günümüzün en değerli şefl erinden biri olan Gabor Takacs Nagy’nin (üstte) yönetimindeki orkestra, konserde; Orta Avrupa dansları, roman havaları, Mozart’ın büyülü ezgileri, gerçekdışı hikâyeler, birbirinden güzel sololar ve Rossini’nin eserleri ile dinleyicilere bir müzik resitali sunmayı hedefl iyor. 

BFO konserde, Liszt ve Bartok ile birlikte Macaristan’ın en önemli bestecisi kabul edilen Zoltan Kodaly’ın hareketli ve eğlenceli yapıtları arasında yer alan “Harry Janos Süiti” ve “Galanta Dansları”nı seslendiriyor. İtalyan opera bestecisi Gioacchino Rossini’nin en sevilen ve dünyada en çok çalınan operalarından olan “La Cenerentola”nın da çalınacağı konserde, müzikseverler eserin anlık dramatik iniş-çıkışları ve mücevher gibi parıldayan soloları ile bir yolculuğa çıkacak. Budapeşte Festival Orkestrası, Wolfgang Amadeus Mozart’ın başyapıtlarından biri olan “Mi Bemol majör 39. Senfoni”sini de konserde dinleyiciler için seslendiriyor.