Demirkent Ödülleri 4'üncü kez sahiplerini buldu

Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından “İletişim”, “Tarih” ve “Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı” başlıkları altında, üç ana dalda verilen "Demirkent Ödülleri" töreninin 4.’sü İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl ilk kez verilen Onur Ödülü Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya, ‘Sahne Sanatları Ödülü’ ise ‘Zengin Mutfağı’ oyunuyla usta sanatçı Şener Şen’e verildi.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’nin alanında uzman ve saygın seçici kurulunun değerlendirmelerine sunularak ödüle layık görülen program ve eserler, ‘’Demirkent Ödülleri’’ töreninde sahipleri ile buluştu. 2020 yılından bu yana, topluma yarar sağlaya­cak çalışmaları özendirmek amacıyla düzenlenen ‘De­mirkent Ödülleri’ bu yıl 4’üncü kez düzenlendi. İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, ekonomi, kültür sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinden 500’e yakın kişi katıldı.

Türk basınının dua­yeni ve Dünya Gazetesi’nin kurucu­su M. Nezih Demirkent ile eşi ünlü tarihçi Prof. Dr. Işın Demirkent’in anısını yaşat­mak amacıyla kızları Didem Demirkent tarafından kurulan De­mirkent Eğitim ve Araştır­ma Vakfı’nın odağında; üniversi­telerin iletişim, tarih ve eko­nomi bölümlerinde öğrenim gören, başarılı ancak maddi imkanları sınırlı olan kız öğrenciler yer alıyor.

3 kategoride, 14 ödül verildi

İletişim, Tarih ve Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı olmak üzere 3 ana dalda toplam 14 ödül sahipleri ile buluştu. Ayrıca bu yıl ilk kez verilen Demirkent Özel Onur Ödülünün sahibi tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı oldu. Ödül kategorileri ile ödül alan program ve eserler şu şekilde:

İletişim Ödülleri

Yazılı Medya kategorisi

-Dergi Ödülü - Capital Dergisi

-Gazete Ödülü - Oksijen Gazetesi

Görsel Medya kategorisi

-Haber Programı Ödülü - Habertürk TV / Nedir Ne Değildir, Mehmet Akif Ersoy

-Gün­cel Program Ödülü - Bloomberg HT TV / Aslı Şafak ile İşin Aslı

-Dizi Ödülü - Show TV / Kızılcık Şerbeti, Evrim Alasya

Dijital Medya kategorisi

-Podcast Ödülü - Nilay Örnek / Nasıl Olunur?

-You­Tube Ödülü - Armağan Çağlayan / Gör Beni

İşitsel Medya Ödülü

-Kafa Radyo - Nihatla Sivrisinek

Sahne Sanatları Ödülü

-Zengin Mutfağı Oyunu - Şener Şen, Gizem Ergün, Kutay Sandıkçı, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan

Tarih Ödülü

-Mehmed Esad Safvet Paşa’nın Hayatı ve Faaliyetleri (1815-1883) - Bitlis Eren Üniversitesi Araştırma Görevlisi Hasan Ali Çakmak

Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı Ödülleri

-Görsel Medya – NTV / Halkın Sanatı Dilek Hanif

-Dijital Med­ya - 1milyonkitap.com / Dr. Selçuk Şirin

-Yazılı Medya - Cumhuriyet Gazetesi / Çağdaş Bayraktar

İş ve akademi dünyasının başucu eseri ‘Ekonomi Sözlüğü’

Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından hazırlanan Ekonomi Sözlüğü’nün gelirleriyle imkânı olmayan kız çocuklarının eğitim masraflarına destek olunması amaçlanıyor. Dijital ekonomiden küresel piyasalara değin çok sayıda kavramın bir araya getirildiği 454 sayfadan oluşan sözlükte, toplamda 1959 ekonomik terim yer alıyor. Ayrıca sözlük ile birlikte kız çocuklarının eğitimine destek olmak ve vakfa kaynak yaratmak amacıyla Prof. Dr. Işın Demirkent’in anısını yaşatmak için hazırlanan “Akademik Bakışla Haçlılar” kitabı da ödül gecesi satışa sunuldu.

Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkanı Didem Demirkent:

Cumhuriyete yakışır kız evlatlar yetiştirmek istiyoruz

Pozitif ayrımcılık yaparak kız çocuklarına ayrı bir değer veren vakfımız, sağladığı burslarla tarihini tanıyan, sosyolojik ve ekonomik olarak güçlü nesiller yetiştirmeyi hedefliyor. Bu yaşımda bir kadın olarak Cumhuriyetimize yakışır kız çocukları, kız evlatlar yetiştirmek istiyoruz. Bize düşen kadınların hayatta başarılı olmasını sağlamak ve onlara yaşam alanı açmak. Bizim en büyük sevincimiz onların başarıları olur. Onlar ilerledikçe bizim daha çok çalışmamız gerekecek. Üzerimize düşen budur.

Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkan Yardımcısı Burcu Kösem:

Ciddi ve değerli bir üretim yap, bu üretimden doğan değeri doğru kişilerle paylaş

4 yıl önce yola çıkarken elimizde iyi niyetimizden başka bir şey yoktu. Düşündüğümüz tek şey, iki duayen isim Nezih Demirkent ve Prof. Dr. Işın Demirkent’in yaşam hikayesine uygun bir kapsam oluşturmaktı. Bu kapsamı da en kısa şöyle özetleyebilirim: “Ciddi ve değerli bir üretim yap, bu üretimden doğan değeri doğru kişilerle paylaş.”

Ciddi ve değerli bir üretim yapmak, söylendiği kadar basit bir iş değildir. Burada ciddi olmaktan kastım asık suratlı olmak da değildir. Hayatı ciddiye almak, yaptığınız işi ciddiye almak, karşınızdaki kişiyi ciddiye almak Nezih Demirkent’ten alınması gereken bir yaşam dersidir. İkinci önemli kavram, değer üretilmesi...

Bilimsel ve mesleki bilginin etrafında toplanabileceği bir çekim alanı yaratmak ve bilginin burada birikmesini sağlamak… Bizim işimiz bilgiyle çünkü. Bilimsel, güncel, güvenilir ve faydalı bilgiyi üretmek, üretenleri bir etki alanı oluşturacak şekilde bir araya getirmek… İşte, Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın hedefi hep bu olacak.’

Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Genel Müdürü Dr. Nimet Elif Uluğ:

Gelecek kuşakları bugünün kız çocukları yetiştirecek

Bugünün üniversite genci çok yorgun, canı sıkkın, gökdelenlerin, alışveriş merkezlerinin vitrinlerinde, instagramda gördüğü zengin sofralarının, markalar dünyasının egemenliği  altında ezilmiş durumda. Çünkü, yoğun bir tüketim baskısı altındalar, ancak temel gereksinimlerini bile karşılamaktan acizler…

Gençler için çalışmak, üretmek zorundayız. Onlara yardım etmek, el vermek zorundayız, çünkü onlar geleceğin anne babaları yetişkinleri olacaklar. Ama en çok da kız çocuklarımıza destek olmak zorundayız. Çünkü geleceğin kuşaklarını, onlar yetiştirecekler.

 Ödüller

Görsel medya haber programı

Görsel Medya Haber Programı Ödülü: Habertürk TV Nedir Ne Değildir Mehmet Akif Ersoy

Ödülü, Mehmet Akif Ersoy adına Habertürk TV Haber Koordinatörü Süreyya Üstünel, Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkan Yardımcısı Burcu Kösem’in elinden aldı.

 Yazılı medya gazete

Yazılı Medya Gazete Ödülü: Oksijen Gazetesi

Ödül, Oksijen Gazetesi Haber Müdürü Öğe Demirkan’a WILAT Başkanı Esra Kıvrak tarafından verildi.

Dizi ödülü

Görsel Medya Dizi Ödülü: Show TV Kızılcık Şerbeti 

Ödülü, oyuncu Evrim Alasya ile Gold Yapım Genel Koordinatörü Ahsen Tüzün Baltepe, Bloomberg HT TV Genel Müdürü Ali Can Türkoğlu’nun elinden aldı.

Güncel program

Görsel Medya Güncel Program Ödülü: Bloomberg HT TV Aslı Şafak ile İşin Aslı

Aslı Şafak’a ödülü KAGİDER Başkanı Emine Erdem tarafından verildi.

İşitsel medya

İşitsel Medya Ödülü: Kafa Radyo Nihat’la Sivrisinek

Ödül, Kafa Radyo Programcısı Salih Gümbüşoğlu’na Yeni Medya Elektronik Yayıncılık CEO’su Sümeyra Teymur tarafından verildi.

 Dijital medya

Dijital Medya Podcast Ödülü: Nilay Örnek ile nasıl olunur?

Nilay Örnek ödülünü CILT Türkiye Başkanı Berna Akyıldız’ın elinden aldı.

Onur Ödülü - Prof. Dr.İlber Ortaylı

Bu yıl ilk kez verilen Onur Ödülü'ne Prof. Dr. İlber Ortaylı layık görüldü. Ortaylı'ya ödül, Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkanı Didem Demirkent tarafından takdim edildi.

Sahne Sanatları Ödülü: Zengin Mutfağı

Usta sanatçı Şener Şen, Gizem Ergün, Kutay Sandıkçı, Onay Kara ve Uğur Arda Başkan’a ödülleri Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkan Yardımcısı Burcu Kösem tarafından verildi.

Tarih Ödülü: Hasan Ali Çakmak

Mehmed Esad Safvet Paşa'nın Hayatı adlı çalışmasıyla Bitlis Üniversetesi Araştırma Görevlisi Hasan Ali Çakmak ödülünü Prof. Dr. Birsel Küçüksipahioğlu'ndan aldı.

Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı Dijital Medya Ödülü: Selçuk Şirin

1 Milyon Kitap Selçuk Şirin adına ödülü Ayşe Demir'e, ARPR İletişim Kurucu Ortağı Arzu Çekirge Paksoy tarafından verildi.

Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı Görsel Medya Ödülü: Dilek Hanif

NTV'de Halkın Sanatı programıyla modacı Dilek Hanif ödülünü Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Koç'un elinden aldı.

Sosyal Farkındalık Oluşturulmasına Katkı Yazılı Medya Ödülü: Çağdaş Bayraktar

Cumhuriyet Gazetesi'nden Çağdaş Bayraktar'a ödülünü DÜNYA Gazetesi yazarı Dr. Yavuz Dizdar verdi.

Sponsorlara plaket verildi

Arslan Alüminyum

Arslan Alüminyum Genel Müdür Yardımcısı Pelin Arslan, plaketini Dünya Gazetesi Yayın Koordinatörü Ece Ceyhun'un elinden aldı.

Balparmak

Balparmak Marka Müdürü Melis Altıparmak'a plaketi Dünya Gazetesi Kurumsal İletişim Müdürü Sait Ravanoğlu t arafından verildi.

Eczacıbaşı Holding

Eczacıbaşı Holding Medya İlişkileri Direktörü Cem Tanrıkılıcı, plaketini Dünya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Özlem Ermiş Beyhan'dan aldı.

GNC Makine

GNC Makina Yönetim Kurulu Üyesi Berat Çetinkaya'ya, plaketi Dünya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Jülide Yiğittürk Gürdamar verdi.

Kurukahveci Mehmet Efendi

Kurukahveci Mehmet Efendi Satın Alma ve Lojistik Müdürü Sezin Özakıncı, plaketini Dünya Gazetesi Satış ve Dağıtım Müdürü Mustafa Demir'den aldı.

Mega Yalıtım Çözümleri

Mega Yalıtım Çözümleri Genel Müdürü Selçuk Vanlı'ya plaketini Dünya Gazetesi Matbaa Müdürü Kadir Baysal verdi.

Rasyotek Bilişim

Rasyotek İnsan Kaynakları Bilişim A.Ş. Genel Koordinaörü Ahsen Kazancı, plaketini Dünya Gazetesi Haber Koordinatörü Kerim Ülker'in elinden aldı.

Reis Gıda

Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, plaketini Dünya Gazetesi Yazarı Cüneyt Dirican'dan aldı.

Sanko Holding

Sanko Holding adına DÜNYA Gazetesi Gaziantep Temsilcisi Güneş Doğdu plaketi Dünya Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Gürhan Demirbaş'tan aldı.

Shell Türkiye

Shell Türkiye Sosyal Yatırımlar ve İç İletişim Yöneticisi Meral Ata'ya plaketini Demirkent Vakfı Genel Müdürü Elif Uluğ verdi.

Varta Pilleri Türkiye

Varta Tüketici Pilleri Türkiye Genel Müdürü Kerem Acar plaketini Dünya Gazetesi Dijital Yayınlar Genel Yayın Yönetmeni Tarkan Temur'dan aldı.

Brand Teller

Brand Teller Marka Tanıtım ve Reklam Platformu Kurucusu Bahar Aray, plaketini Dünya Eko A.Ş. Mali İşler Müdürü Tamer Kalaycıoğlu'ndan aldı.

Kösem Medya

Kösem Medya Yönetmeni Ferhat Yıldız'a plaketini Dünya Eko A.Ş Bilgi İşlem Müdürü Tarık Kaya verdi.