Digiturk dizileri Emmy'de 17 ödül kazandı

66. Emmy Ödül Töreni'nde Dizimax kanallarında yayınlanan 9 dizi toplam 17 ödül kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Televizyonun Oscar'ı olarak bilinen 66. Emmy Ödül Töreni'nde Dizimax kanallarında yayınlanan 9 dizi toplam 17 ödül kazandı. 

Digiturk'ten yapılan açıklamaya göre, Los Angeles Nokia Theatre'da düzenlenen 66. Emmy Ödül Töreni, Digiturk Dizimax kanallarında canlı olarak yayınlandı. Emmy Ödülleri'nde 93 adaylığı bulunan Digiturk dizileri, toplamda 17 ödülün sahibi oldu. 

Emmy'yi 18 kez kazanan ve üst üste 5 yıldır En İyi Komedi Ödülü'nü alan komedi dizisi "Modern Family" bir kez daha En İyi Komedi Dizisi Ödülü'nü sahibi olarak Emmy rekoru kırdı. Dizimax Comedy'de yayınlanan dizi, aynı zamanda komedi kategorisinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Ty Burrell) ve En İyi Yönetmen dallarında ödüle layık görüldü. 

Dizimax Drama'da yayınlanan "The Good Wife" dizisi Julianna Margulies ile Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. 

Dizimax Vice'da yayınlanan, yeniden açılan bir cinayet dosyası ve iki polis dedektifi ekseninde gelişen olayların anlatıldığı "True Detective" dizisi dram kategorisinde En İyi Yönetmen ödülünü kazandı. Oscar ödüllü aktör Matthew McConaughey ve Woody Harrelson'ın başrollerinde yer aldığı dizi, aynı zamanda ilk sezonuyla En İyi Casting, En İyi Sinematografi, En İyi Makyaj ve En İyi Jenerik Tasarımı ödüllerinin sahibi oldu. 

Dizimax Drama'da yayınlanan ve 10 sene önce işlediği suç yüzünden hapis cezasına çarptırılan Piper, nişanlısı ve eski sevgilisi çevresinde gelişen olayları konu alan "Orange Is The New Black" dizisi ise 3 dalda ödül aldı. Amerika'da yayınlanamaya başlandığı ilk günden bu yana tüm dünyanın ilgisini çeken dizi, Komedi dalında En İyi Kadın Konuk Oyuncu (Uzo Aduba), En İyi Casting, En İyi Kurgu ödüllerini kazandı. 

Digiturk kanallarında yayınlanan dizilerden "Louie" komedi kategorisinde En İyi Senaryo (Louis C.K.), "Scandal" dram kategorisinde En İyi Erkek Konuk Oyuncu (Joe Morton), "House of Cards" dram kategorisinde En İyi Ses Miksaj, "Boardwalk Empire" dram kategorisinde En İyi Sanat Yönetimi, "Nurse Jackie" komedi kategorisinde En İyi Ses Miksaj ödülüne layık görüldü.