Efe Kasaplar'ın 16. sergisi açıldı

Efe Kasaplar’ın, “Dönüş Yok” sergisi Park Dedeman’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi 10 Mart'a kadar ziyaretçilerine açık olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bir resmi anlamanın veya anlatmaya çalışmanın boşuna olduğunu, keyifli olanın ise sadece resmin üzerine konuşmak olduğunu belirten Efe Kasaplar’ın, 16. sergisi “Dönüş Yok/No Return”’un tanıtım kokteyli Park Dedeman Levent Aya Art Gallery’de gerçekleşti.

Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan, mezun olduğu üniversitenin Resim Kulübü Kuruculuğunu yapan Kasaplar, “Dönüş Yok/No Return” sergisinin ana fikrini şu sözlerle açıkladı: ‘‘Bir şeyi görmek geri dönüşü olmayan bir eylemdir. Bunu görmek istememiştim diyemezsiniz, resmin gücü; bu ilk anın kaçınılmazlığından kaynaklanıyor.’’

Zıvanadan çıkmış zamanın kasvetli atmosferini resme aktardı

“Dönüş Yok/No Return” sergisinin içeriğini “Oto mitoloji” kelimesi ile ifade eden Kasaplar, üretim aşamasındaki temel duygusunun bugün içinde yaşanan, bu zıvanadan çıkmış zamanın kasvetli atmosferinde; bunun şiirini yazmaya çalışması olduğunu belirtiyor.

Minyatürü sevdiğini, resimlerinde taşsı dokuları, doğal yüzeyleri, sözde bir geçmişin rahatlatıcı imgelerini ve bu imgelerin aslında nasıl da uyumsuz olduklarını vurguladığını belirten Kasaplar, onların bir nevi, minyatürlerin modern sanata özgün diliyle aktarılmış halini andırdıklarını belirtti.

Doğa ve kültürel alanın, insan ruhundaki uzlaşmalarını, renk ve çizgi ilişkilerini, soyutlamalarla, şiirsel bir tarzda dile getiren Efe Kasaplar’ın eserlerinin yer aldığı “Dönüş Yok/No Return” sergisi, 10 Mart 2017 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.