Efsanevi tenorla büyük buluşma

Günümüzün en önemli yorumcularından biri olan José Carreras, 29 Mart Cumartesi akşamı Zorlu Center PSM’de bir konser verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul bu hafta, günümüzün en önemli opera yorumcularından José Carreras'ı ağırlıyor. Grammy ödüllü efsanevi tenor, Zorlu Center Performans Merkezi’nde 29 Mart Cumartesi akşamı gerçekleştireceği konserle sanatseverlerin kulağının pasını silmeye hazırlanıyor. Tüm dünyada müzik otoritelerinin beğenisini kazanan ve Academy of Paris Grand Prix du Disque, Luigi Illica, 1991 Grammy ve London Academy of Music-Hayat Boyu Onur Ödülü gibi pek çok ödüle lâyık görülen ünlü sanatçı, soprano Simge Büyükedes ve orkestra şefi David Gimenez eşliğinde sanatseverlerle buluşuyor. 

"3 Tenor" konserleriyle milyonlara ulaştı 

6 yaşındayken ünlü Amerikalı tenor Mario Lanza’ya hayranlığıyla müziğe ilgi duyan ve amatör bir bariton olan dedesi Salvador Coll’un desteğiyle piyano ve ses eğitimi alarak müzik hayatına merhaba diyen José Carreras, 8 yaşında konservatuvar eğitimine başladı. Ünlü tenor ilk sahnesini 11 yaşında Gran Teatre del Liceu’da aldı. 1970’te Nabucco ve Lucrezia Borgia ile yaptığı çalışmalarla ses getiren José Carreras, 1971 yılında Parma’nın en prestijli yarışmalarından Voci Verdiane’yi kazandı. İlk kez İtalya’da sahne alarak müzik kariyerinde hızla ilerleyen Carreras, bu performansın ardından New York, San Francisco, Londra başta olmak üzere pek çok şehirde ünlü sopranolarla söyleyerek kısa sürede ün kazandı. Kariyerinin en muhteşem performansına 1990 Fifa World Cup öncesinde Placido Domingo ve Luciano Pavarotti ile sahneye taşıdıkları “3 Tenor” konseriyle yükselen Carreras bu konserle yaklaşık 2 milyon seyirciye ulaştı. Zorlu Center Performans Merkezi’nin Ana Tiyatrosu’nda sahne alacak olan José Carreras için eleştirmenler “Aşk, ölüm, hayaller ve tutku dolu şarkılarını, tıpkı daha önce Caruso’nun yapıtğı gibi, tüm benliğiyle seslendiriyor.” yorumunu yapıyorlar. İstanbul’a geleceği için mutlu olduğunu belirten José Carreras, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde en sevilen opera, operet ve müzikallerden derlenen bir repertuar seslendirmeye hazırlanıyor.