“Emeğe Saygı” sunan kısa filmler ödüllerini aldı

HAK-İŞ tarafından yedinci kez düzenlenen ve emek, çalışma hayatı konulu kısa filmlerin yarıştığı kısa film yarışması sonuçlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA)

“Emeğe Saygı” temasıyla yapılan 2018 yarışmasında filmler 11 dalda yerli ve yabancı 22 film ödüllendirildi.

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, 128 ülkeden yarışmaya ilgi gösterildiğini vurgulayarak, emeğin sanat dallarında ön plana çıkmasını umduklarını, yerel ölçekte ise sinema sektörünün çalışma sorunlarının daha fazla gündeme gelmesi gerektiğini belirtti. HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı, yarışmanın emek temalı çekilen filmlerin artmasına katkı vermesinden mutluluk duyduklarını vurguladı. HAK-İŞ’in yarışmasına 128 ülkeden 4 bin 104 film katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkı verdiği yarışmanın ödül törenine çalışma hayatı, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Kısa Film Yarışması’nda ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirildi ve filmlere para ödülü yanında, özel olarak tasarlanan ödül plaketi takdim edildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, 128 ülkeden 4 bin 104 yönetmene erişildiğini belirterek, tüm sanat dallarında emeğin ön plana çıkmasını istediklerini kaydetti. Sinema sektörünün çalışma koşullarıyla da ilgilendiklerini kaydeden Mahmut Arslan, “Toplumsal sorunlara karşı kamuoyunda farkındalık oluşturmak için ayna tutan sanatçılarımızı, kendi sorunlarının çözümü için sendikalara, örgütlenmeye ve HAK-İŞ’e davet ediyoruz. Gelin birlikte sanat ve sanatçı için mücadele edelim” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay da “HAK-İŞ’in savunduğu ilkelerin sanat dünyasında da karşılığını bulmayı hedefledik. Emek şemsiyesi etrafında toplanmış değerli sinema sanatçılarına yarışmamıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı da “Yedi yıldır büyük bir azim ve kararlılıkla çalışıyor, daha iyiye ve daha güzele ulaşmak için mücadele ediyoruz. Yarışmamıza her geçen yıl daha yaratıcı ve yenilikçi filmlerin katılmasından ve daha da önemlisi “emek” temalı filmlerin sayısının artmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.

Törende daha sonra yerli ve yabancı katılımcı filmler arasından jürinin belirlediği ödüler verildi. Uluslararası film kategorisinde En İyi Film Birincilik ödülünü “Roof Knocking” filmiyle Estonya’dan Sina Salimi aldı. Salime’e ödülü TBMM Başkanvekili ve CHP Ankara Milletvekili Levent Gök verdi. Yerli film kategorisinde En İyi Film Birincilik Ödülünü “Kum Saati” filmiyle İbrahim Demirkan aldı. Demirkan ödülünü HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan verdi.

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, film yönetmeni Mesut Uçakan, Ulvi Alacakaptan, İsmail Güneş, oyunculardan Ahmet Yenilmez, Yusuf Sezgin, Hacı Ali Konuk, M. Emin Kadıhan, Yüksel Ünal, Fatih Küçük de katıldı. Törene, ödüllerini almak üzere Estonya, Fransa, Gana, Bangladeş, Letonya, Filipinler, Hindistan, İran, İngiltere, Kırgızistan’dan sinema dünyasına emek verenler de katıldı.