En iyi filme 350 bin lira ödül

14-20 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak 22'nci Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde en iyi filme 350 bin TL ödül verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adana'da bu yıl 14-20 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak 22'nci Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde en iyi filme 350 bin TL ödül verilecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, bu yılki yarışmaların yönetmeliklerinin yayınlandığını açıkladı. Sözlü, konuyla ilgili açıklamasında, "Sinemayı ve sinemacıları desteklemek amaçında olan festivalimize her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi ve katılım bekliyoruz. Bunların yanı sıra dünyadaki çeşitli festivallerden ödül almış pek çok seçkin film izleyiciyle buluşacak. Galalar, söyleşiler, atölyeler ve konserler de festivalimiz kapsamında sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca bu yıl 'Adana' konulu senaryo yarışması ile bir ilki daha gerçekleştirecek olmanın heyecanı içindeyiz"dedi.

Toplam Ödül 876 bin lira

Festival kapsamında düzenlenecek yarışmalarda toplam 876 bin TL ödül dağıtılacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında 'En İyi Film' seçilen eser 350 bin TL alacak. Yarışmada ayrıca; Yılmaz Güney Ödülü, Adana İzleyici Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo Ödülü, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Müzik Ödülü, En İyi Oyuncu dalları ve En İyi Kurgu dallarında da para ödülleri verilecek.

Festival kapsamında Dünya Sineması Prömiyerleri, Akdeniz Ülkeleri Film Seçkisi, Bir Ülke Sineması, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, konserler ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Adana Konulu Senaryo Yarışması son başvuru tarihi 31 Temmuz 2015 olarak belirlendi.