Enka’da sanat dolu bir yaz başlıyor

Bu yıl “Sanat uzun, hayat kısa” başlığı altındagerçekleştirilen kültür buluşması, sanatseverleri 11 Ağustos’a kadar Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi’nde konserler, tiyatro oyunları ve filmgösterimlerine davet ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Enka’nın bu yıl 26. kez düzenlediği Kültür Sanat Buluşmaları, geçen hafta Stüdyo Oyuncuları’nın “Gergedanlaşma” adlı oyunuyla başladı. Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi’nde gerçekleştirilen 26. Kültür Sanat Buluşmaları, 11 Ağustos’a kadar, İstanbullu sanatseverleri sevilen oyunlar, konserler ve sezonun beğenilen filmleriyle bir araya getirmeye hazırlanıyor. 

Enka Kültür Sanat Buluşmaları’nda bu yıl tiyatronun ayrı bir yeri var. Etkinlikler kapsamında, açılış oyunu “Gergedanlaşma” da dahil olmak üzere 4 oyun, açıkhavada tiyatro seyretmek isteyen sanatseverlere sunuluyor. Etkinlik programında; Ankara Sanat Tiyatrosu’ndan “Selamün Kavlen Karakolu”nu, Tiyatro Kumpanyası’ndan “Yedi Bin Yıllık Halıya Ters Binen Hırcar”ı, Tiyatro Öteki Hayatlar’dan “Üç Yapraklı Yonca”yı ve Tiyatro Medresesi’nin “Troyalı Kadınlar”ını izlemek mümkün. Aziz Nesin’in öyküsünden Yücel Erten tarafından oyunlaştırılan “Selamün Kavlen Karakolu” bugün, Tiyatro Kumpanyası imzalı komedi “7 Bin Yıllık Halıya Ters Binen Hırcar” 15 Temmuz’da, Tiyatro Öteki Hayatlar’ın sahneye koyduğu “Üç Yapraklı Yonca” 21 Temmuz'da, Tiyatro Medresesi’nin Türkiye - Yunanistan ve Almanya işbirliğiyle hayat verdiği oyunu “Troyalı Kadınlar” ise 11 Ağustos'ta izleyicilere sunuluyor. “Sanat uzun, hayat kısa” sloganıyla, 20 etkinlikte, 143 sanatçı ve 157 kişilik ekiple yaklaşık 17 bin seyirciyle bir araya gelmeyi hedefl eyen Enka Kültür Sanat Buluşmaları’nda müzik de özel bir yer tutuyor. Müzikseverler, buluşma kapsamında bu yaz farklı tarzların temsilcisi sanatseverleri 4 özel konserde dinleyebiliyor. Etkinlik kapsamında ilk olarak popüler müziğin sevilen sesi Yalın sanatseverlerle buluştu. İlerleyen günlerde ise; Fazıl Say, Teoman ve Arif Sağ & Erdal Erzincan ve Bağlama Orkestrası’nın vereceği konserler dinlenebiliyor. Enka’da daha önce de birçok kez sanatseverlerle buluşan besteci-piyanist Fazıl Say’ın resitali 10 Temmuz, Teoman’ın en yeni şarkılarının akustik versiyonunu seslendireceği konser 22 Temmuz, halk müziğimizin ustalarından Arif Sağ’ın Erdal Erzincan ve arkadaşlarıyla birlikte sahne alacağı etkinlik ise 25 Temmuz akşamları takip edilebiliyor. 

26. yıl Enka Kültür Sanat Buluşmaları kapsamındaki etkinliklerin biletleri, Biletix kanallarından temin edilebiliyor. Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi, www.enkasanat.org internet sitesinden alınabilir.

Açıkhavada sinema nostaljisi yaşanacak

Sezonun beğenilen filmlerinden on tanesi, Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi’nde seyircilere açıkhava sineması nostaljisi yaşatıyor. Sanatseverler Enka’da geçen hafta başrolünde Colin Firth ve Nicole Kidman’ın yer aldığı “Geçmişin İzleri”ni ve Altın Palmiyeli Nuri Bilge Ceylan filmi “Kış Uykusu”nu izledi. Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi’nin önümüzdeki dönem programı ise şöyle: yarın yıldız bir oyuncu kadrosunu bir araya getiren “Düzenbaz”, 9 Temmuz’da bir Hint filmi olan “Dhoom:3”, 11 Temmuz’da bir tiyatro oyunundan uyarlanan “Aile Sırları”, 16 Temmuz’da gerçek bir olaydan beyazperdeye taşınan “Kaptan Phillips”, 17 Temmuz’da “Mary Poppins” müzikalinin beyazperdeye aktarılma sürecini anlatan “Mr. Banks”, 18 Temmuz’da Tolkien’in eserinden uyarlanan “Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları”, 23 Temmuz’da Spike Jonze’un yeni filmi “Aşk” ve 24 Temmuz’da aksiyon sevenlere hitap eden “Non-Stop.”