Eurovision'a terör saldırısı son anda önlenmiş

Azerbaycan Ulusal Güvenlik Bakanlığı, Eurovision 2012 Şarkı Yarışması'nı hedef alan terörist saldırının önlendiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





BAKÜ - Azerbaycan'da düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'na yönelik, başkentin çeşitli bölgelerinde ve yarışmanın yapıldığı Crystall Hall'da çeşitli terör eylemleri yapmayı planlayan örgütün çökertildiği iddia edildi. Azerbaycan Ulusal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dağıstan'da silahlı eğitim almış kişilerin önderliğinde eylem yapma hazırlığında olan 40 örgüt üyesinin yakalandığı ve güvenlik güçlerine silahlı direniş gösteren birkaç teröristin etkisiz hale getirildiği ileri sürüldü.

Bakanlığa göre uluslararası bağlantıları bulunan örgütün amacı; yarışma öncesinde ve yarışma sırasında Bakü'de ayrı gruplar halinde terör eylemleri yaparak, toplu ölümlere yol açacak patlamalar ve silahlı baskınlar düzenlemek. Bakanlık, Eurovision-2012 öncesinde yapılan operasyonla ilgili bilginin, Azerbaycan kamuoyunu ve yarışma için ülkede bulunan yabancıları tedirgin etmemek amacıyla daha önce verilmediğini duyurdu.

Ulusal Güvenlik Bakanlığı, anti-terör timlerinin yaptığı operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiğini açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir