Film Festivali’nde ne var, ne yok?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yarın: Arabulucu

Festivalin ilk gününde, Atlas Sineması’nın 19.00 seansında izlenebilecek olan “Arabulucu” geçen yıl San Sebastian’da “En İyi Bask Filmi” seçilmiş bir yapıt.

warhbf-vc.jpg

Oscar adaylığı bulunan yönetmen Borja Cobeaga, bu üçüncü uzun metrajlı çalışmasında İspanya’nın yakın tarihinden bir dizi olaya esprili ve absürd bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Konu, 2005-2006 yıllarında İspanyol hükümeti ile Bask bölgesinin silahlı ayrılıkçı örgütü ETA arasında yapılan başarısız barış görüşmeleri. Filmde, iki taraf arasında aracılık yapan ve bu yüzden komşularının bile nefret ettiği Basklı politikacı Manu Aranguren’i izliyoruz. Planlı ve ağırbaşlı ilerlemesi gereken bu görüşmelerin gidişatını, beklenmedik türlü türlü olaylar, aksilikler ve yanlış anlaşılmalar fena halde değiştiriyor.

Pazar: Hayatımın şarkısı

İstanbul Film Festivali'nin Anadolu Yakası'ndaki buluşma noktası Rexx’in 19.00 seansında izlenebilecek olan “Hayatımın Şarkısı” insanın yüreğini ısıtan bir komedi- dram.

3trfb.jpg

Öykünün başrolünde 16 yaşındaki Paula ve mandıracılık yapan ailesi var. Paula ailenin tek işiten üyesi olarak, neredeyse her gün sağır anne babası ile kardeşinin mecburi çevirmenliğini yapmaktadır. Günün birinde, şarkı söyleme yeteneğini keşfeden müzik öğretmeninin cesaretlendirmesiyle bir şarkı yarışmasına katılmaya karar verir; ancak bu karar ona bağımlı yaşayan ailesini bırakmak ve yetişkinliğe ilk adımı atmak anlamına gelecektir. Aynı zamanda “O Ses Fransa” yarışmacısı olan Louane Emera filmdeki şarkıları da kendisi seslendirdi.