Gizemli 'Motel'de gerilimli buluşma

John Cusack ve Robert De Niro’yu buluşturan film, Tarantino ve Coen Kardeşler’den esintiler taşıyan, heyecan dozu yüksek bir macera

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sinemalarımızda vizyona bugün giren filmler arasında “Motel” (The Bag Man), ilginç konusu ve oyuncu kadrosuyla öne çıkıyor. Tarantino ve Coen Kardeşler’den esintiler taşıyan gizemli bir macera olan “Motel”, şansı hiç yaver gitmeyen haşin suçlu Jack’in gerilimli ve sıradışı hikâyesini anlatıyor. 

David Grovic’in Paul Conway’le birlikte James Russo’nun eserinden uyarladıkları senaryodan yola çıkarak çektiği “Motel”de “Jack” karakterini kuşağının en sevilen aktörlerinden John Cusack oynarken, filmde sanatçıya Rebecca Da Costa, Robert De Niro, Crispin Glover, Dominic Purcell ve Martin Klebba eşlik ediyor. 

Ziyaretçileri şiddet dolu bir gece bekliyor 
“Motel”de Jack; efsanevi mafya lideri Dragna (Robert De Niro) tarafından basit ancak alışılmadık bir görev için kiralanıyor. Tek yapması gereken, içinde ne olduğunu bilmediği bir çantayı ıssızlığın ortasındaki bir motele götürmek ve orada Dragna’yı beklemek. Ancak Dragna birkaç kanunsuzu daha aynı yere çağırıyor ve hiçbir şeyden haberi olmayan bu ziyaretçileri şiddet dolu bir gece bekliyor. Bu esnada Jack’in yolu, son derece gizemli Rivka (Rebecca Da Costa) ile kesişiyor ve ikisi birlikte motelden sağ çıkmaya çalışıyorlar. 

Dragna’nın motele gelişiyle çantadaki sır açığa çıkıyor ve orada bulunan herkes için ani sonuçlara neden oluyor. Görüntüleri Steve Mason imzası taşıyan “Motel”; Tony Morales ve Edward Rogers’ın yaptığı müzikleriyle de dikkat çekiyor.

Dev bir aktör: Robert De Niro
“Motel”de acımasız bir mafya liderini oynayan Robert De Niro, kendi kuşağının olduğu gibi sinema tarihinin de en büyük aktörlerinden biri. De Niro’nun filmograsinin en iyilerini seçmek sayfalar sürer ama yine de birkaç filme sığdırmayı deneyelim. Pekiyi, sizin en sevdiğiniz Robert De Niro filmi hangisi? Baba II (1974): Robert De Niro’nun en unutulmaz filmlerinden biri, bir mafya destanı olan “The Godfather”ın ikinci bölümü. De Niro, ilk Oscar’ını da bu yıldızlarla dolu filmdeki “Vito Corleone” rolüyle aldı. 

deni.jpg

Taksi Şoförü (1976): Aktörün canlandırdığı New York’a gelip taksi şöforü olan Vietnam gazisi asker Travis Bickle, unutulmaz film karakterleri listesinin gediklilerinden. 

New York, New York (1977): Robert De Niro ve Liza Minelli’nin kimyalarını, Martin Scorsese’nin dehasını konuşturduğu “New York, New York”u saymamak mümkün mü. 

Kızgın Boğa (1980): Yönetmen koltuğunda yine Scorsese var ve De Niro bu kez ringte. Gelsin Oscar bir kez daha. 

Geç Kalan Sevgi (1984): Aktörün filmografisinin belki de en romantik filmi, Meryl Streep ile oynadığı “Falling in Love.” 

Anlat Bakalım (1999): De Niro son yıllarda pek çok komedide oynadı, ama en iyi performansı, “Analyze This”deki psikolojik sorunları olan mafya babası Paul Vitti’ydi.