Grammy ödüllü kemancı, bir kez daha İstanbul’da

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbullu sanatseverlerle ilk olarak geçen sezon verdiği resital ile buluşan Hilary Hahn, bir kez daha ülkemize geliyor. İki Grammy ödüllü keman virtüözü, İş Sanat’ta 26 Mart Çarşamba akşamı yeniden sahne alıyor. Hahn, bu kez Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası eşliğinde dinleyicilerle buluşuyor. 

Hilary Hahn, Paavo Järvi yönetimindeki Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası ile Brahms’ın keman konçertosunu seslendiriyor. Biletleri 140 TL, 100 TL, 80 TL ve 70 TL’den satıl an konseri saat 20.00’den itibaren dinlemek mümkün. 

Tekniği, yorumu ve yeni müziğe bağlılığıyla zamanımızın en çok aranan müzisyenlerinden biri olan Hilary Hahn, iki Grammy ve çok sayıda Diapason ödülünün yanı sıra 2001 yılında Time dergisi tarafından “Amerika’nın En İyi Genç Klasik Müzisyeni” ilan edilmişti. Hahn’a konserde eleştirmenlerce Avrupa’nın en seçkin orkestralarından biri olarak kabul edilen, Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası eşlik ediyor. 80 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan orkestra, baroktan çağdaşa geniş repertuvarıyla ve klasik eserlerin icrasında gösterdiği başarıyla dikkat çekiyor. Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası daimi şefi Paavo Järvi ile birlikte sadece Avrupa’nın değil, Japonya ve Çin de dâhil olmak üzere dünyanın önde gelen tüm sahnelerindeki üstün performanslarıyla beğeni topluyor. 

Orchestre de Paris’nin dört yıldır müzik direktörlüğünü üstlenen Estonya asıllı şef Paavo Järvi başarılı müzik kariyerinin yanı sıra genç yeteneklerin yetişmesine verdiği önemle de dikkat çekiyor.