Gülmek isteyenler sinemaya

Jennifer Aniston'ın kendisini kaçıranlarla işbirliğine giden bir çılgını oynadığı "Belalı Rehine" ve Vince Vaughn’ın sorumsuz bir adamı canlandırdığı “Süper Baba” bugün vizyonda

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sanat sezonu öncesi, vizyonda komedi ve gerilim filmlerinin ağırlığı devam ediyor. Bugün vizyona giren iki film, günümüzün beğenilen oyuncuları ve eğlenceli konularıyla, sinemada gülmeyi özleyen sanatseverlere hitap ediyor. Ağırlıklı olarak başrol oyuncularına yaslanan filmlerden “Süper Baba”da (Delivery Man) Vince Vaughn, “Belalı Rehine” de (Life of Crime) ise Jennifer Aniston rol alıyor. Ken Scott’ın yönettiği “Süper Baba” sorumsuz bir adamken değişme kararı alan David’in, Daniel Schechter’ın yönettiği “Belalı Rehine” ise kendisini kaçıranlarla ortak olan Mickey’nin öyküsünü anlatıyor. 

Vince Vaughn’a Cobie Smulders, Chris Pratt ve Bobby Mornihan’ın eşlik ettiği “Süper Baba”; seyircileri 533 çocuğu olan David’le tanıştırıyor. Vince Vaughn’ın oynadığı David; hayatta hiçbir sorumluluk almamış, vurdumduymaz ama bir o kadar da iyi kalpli bir adam. Ailesinin şirketinde çalışan David, ciddi bir borç batağında ve hayatında tıkandığını hissediyor. Tam da bu sıralarda, yıllar önce sperm bankasına yaptığı bağışlarda olan bir hata nedeniyle 533 çocuğu olduğunu öğreniyor. 533 çocuktan 142 tanesi bir araya gelerek gerçek babalarının kimliğini bulmak için dava açmış durumda. Çocukları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen David, onları aramaya ve hayatını düzene sokmak için adım atmaya karar veriyor. 

Gerçek hayatta iki çocuk babası olan Vaughn, “Süper Baba” filmi için “Biraz çılgın ama çokça kalbe dokunan bir hikâyemiz var. Tüm film aile bağları, doğru yolu bulmak ve kalbe dokunabilmek üzerine yazılmış. Ben de kendi hayatımda çocuklarımla ve ebeveynlerimle tıpkı David’in yaşadığı tarzda sorunlar yaşıyorum. Gerçek hayatta yaşadığımız ailevi sorunlara dikkat çeken ve insanın içini ısıtan sahnelere sahip bir film yaptık. Filmi izleyen herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğine ve ailesini hatırlayacağına inanıyorum.” diyor. 

Jennifer Aniston’a Mark Boone Junior, Tim Robbins, Mos Def, John Hawkes, Kevin Cannon ve Isla Fisher’ın eşlik ettiği “Belalı Rehine” ise kitaplarının çoğu beyazperde aktarılan Elmore Leonard’ın bir yapıtından uyarlandı. 

Filmde; Ordell Robie (Mos Def ) ve Louis Gara (John Hawkes), araba hırsızlığı yüzünden hapis yatan iki suçlu. Hapisten çıktıklarında, Detroit’in zengin yatırımcılarından Frank Dawson’ın (Tim Robbins) eşi Mickey Dawson’ı (Jennifer Aniston) kaçırıp fidye talep ediyorlar. Fakat Frank karısını geri istemiyor. Bunun üzerine Mickey, kendisini kaçıranlarla ortak olup büyük bir intikam planı yapıyor.